eur:
395.72
usd:
372.21
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Flickr/Marco Verch

Megváltoztathatja az étkezési szokásokat a járvány

Meglovagolják az aggodalmakat a műhús-gyártók, Kína lehet a legnagyobb piacuk.

A járvány lecsengésével sorra nyitnak újra Kínában a vendéglők és a kávézók, és egyre több helyen jelenik meg a kínálatban a növényi alapú műhús.

A műhúsok előállítására specializálódott amerikai Beyond Beat a Starbucks kávézólánc kínai hálózatában kezdte értékesíteni termékeit a héten, a KFC pedig a jövő héttől kínálja a fake csirke nuggets-t, amely sosem látott csirkét - számolt be a BBC.

Kínában a hivatalos álláspont szerint egy vadállatok húsát kínáló piacról indult el a koronavírus-járvány, a disznóhús pedig a sertéspestis miatt vált hiánycikké az országban. Így a növényi alapú alternatívát kínáló nyugati cégek azt remélik, gyorsan népszerűvé válhatnak termékeik.

A kínaik ugyanakkor eddig is több zöldséget ettek, mint az európaiak és amerikaiak, így kérdés, hajlandóak-e a húst zöldségre cserélni. A vegetáriánus pedig kifejezetten ritkaságszámba megy az országban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×