Infostart.hu
eur:
382.2
usd:
328.23
bux:
108922.07
2025. december 7. vasárnap Ambrus
Nyitókép: Flickr/Marco Verch

Megváltoztathatja az étkezési szokásokat a járvány

Meglovagolják az aggodalmakat a műhús-gyártók, Kína lehet a legnagyobb piacuk.

A járvány lecsengésével sorra nyitnak újra Kínában a vendéglők és a kávézók, és egyre több helyen jelenik meg a kínálatban a növényi alapú műhús.

A műhúsok előállítására specializálódott amerikai Beyond Beat a Starbucks kávézólánc kínai hálózatában kezdte értékesíteni termékeit a héten, a KFC pedig a jövő héttől kínálja a fake csirke nuggets-t, amely sosem látott csirkét - számolt be a BBC.

Kínában a hivatalos álláspont szerint egy vadállatok húsát kínáló piacról indult el a koronavírus-járvány, a disznóhús pedig a sertéspestis miatt vált hiánycikké az országban. Így a növényi alapú alternatívát kínáló nyugati cégek azt remélik, gyorsan népszerűvé válhatnak termékeik.

A kínaik ugyanakkor eddig is több zöldséget ettek, mint az európaiak és amerikaiak, így kérdés, hajlandóak-e a húst zöldségre cserélni. A vegetáriánus pedig kifejezetten ritkaságszámba megy az országban.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Vinkó József: én is megdöbbentem, milyen titkokat, rejtett történeteket mutatnak Budapest egyes gasztrohelyei

Nagyon is létezik gasztroturizmus – mondta Vinkó József, a Magyar Konyha magazin főszerkesztője az InfoRádió Aréna című műsorában, és felhívta a figyelmet újonnan összeállított gasztroséta helyekre. Beszélt arról is, hogy a hozzánk látogató külföldiek hetven százaléka milyen ételt keres, és hogy leáldozik-e a fine dining csillaga. Megtudhattuk tőle azt is, miért „házasítják” a japán és a perui konyhát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.08. hétfő, 18:00
Szlávik János
a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×