INFORÁDIÓ 
2020. május 28. csütörtök
Csanád, Emil

autó

autógyártás

koronavírus

Az Audi A5 Cabriolet 40 TDI quattro modellt tisztítják a kiállítási standon a Frankfurti Nemzetközi Autószalon megnyitója előtti napon, 2019. szeptember 11-én. A járműipari seregszemlét idén szeptember 12. és 21. között rendezik a német nagyvárosban.

Nagy változás előtt az autók értékesítése

Infostart / MTI

A koronavírus-járvány miatti korlátozások az autógyártókat átállásra késztetik majd az online értékesítési csatornákra az amerikai Gartner piackutató cég szakértője szerint.

Pedro Pacheco a dpa hírügynökségnek elmondta, hogy ennek informatikai akadálya nincs, hiszen minden autógyár honlapján van már olyan konfigurátor, amivel össze lehet állítani a kívánt jármű felszereltségét. Ehhez már csak a biztonságos fizetési módot és a kontaktmentes átadás módját kell kidolgozni - mutatott rá.

A közvetlen értékesítés tényleges akadályát valójában az iparág berögzült működési modellje jelenti

a Gartner szakértője szerint. Minél tovább tartanak majd azonban a kijárási korlátozások és az üzemleállások, annál nagyobb lesz a változtatási kényszer is. "Az eladások drámai mértékű csökkenésére lehet számítani mind Európában, mind az Egyesült Államokban" - mutatott rá. "Mihelyt az autógyárak közül néhányan megkezdik termékeik közvetlen értékesítését, példájukat a többi is azonnal követni fogja."

"A krízishelyzet alaposan lerövidítette azt az időt, amit az autógyárak alkalmazkodás nélkül át tudnak vészelni" - fejtette ki. A forgalomcsökkenés egyúttal az innovációs tempót is lelassította az ágazatban, mivel "számos projektet jegelniük kellett". Hozzátette: azok kerülnek majd ki nyertesen a jelenlegi helyzetből, akik a legtalálékonyabban csökkentik költségeiket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/EPA/Sascha Steinbach
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018