INFORÁDIÓ
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell

koronavírus

ensz

g20

A sajtó munkatársai a világ 19 legfejlettebb gazdaságú és vezető feltörekvő országát, valamint az Európai Uniót tömörítő húszas csoport, a G20 pénzügyminiszteri találkozójának sajtóközpontjában, Rijádban 2020. február 21-én, a találkozó előtt egy nappal.

Az ENSZ-főtitkár óva intette a G20-akat: apokaliptikus járvány fenyeget

Virtuális csúcstalálkozót tartanak csütörtökön a G20-as országok vezetői. Eközben az ENSZ-főtitkár háborús időkben használatoshoz hasonló intézkedéscsomag elfogadására szólította fel a szervezet tagjait.

A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében a világ vezető nagyhatalmai, a G20-as országok is különleges körülmények között, egy

rendkívüli virtuális csúcstalálkozót tartanak,

hogy megvitathassák az új típusú koronavírus-járvány elleni intézkedések összehangolását, közölte a világ 19 legnagyobb gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó csoportot idén vezető Szaúd-Arábia.

A G20-as csoport tájékoztatása szerint a Abdul-Aziz Al Szaúd szaúdi uralkodó által levezetett ülésen a többi között Spanyolország, Jordánia, Szingapúr, Svájc, illetve az ENSZ, a Világbank, az Egészségügyi Világszervezet vezetői is részt vesznek, ahogyan például az Afrikai Unió, a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége és az Öböl Menti Együttműködési Tanács is képviseltetni fogja magát.

António Guterres ENSZ-főtitkár

háborús időben használatoshoz hasonló intézkedéscsomag elfogadására szólította fel a G20-akat.

Szerinte rendkívül fontos lenne komoly gazdaságélénkítő lépéseket foganatsítani. Hozzátette: megfelelő reakció híján apokaliptikus léptékű, mindenkit érintő világjárvány alakulhat ki. A főtitkár hangsúlyozta, „csak annyira vagyunk erősek, mint a leggyengébb egészségügyi rendszer”. Sürgette az országokat, hogy növeljék az egészségügyi kiadásokat, és segítsenek a nemzetközi közösség azon tagjain, akik kevésbé tudnak felkészülni a járványra.

António Guterres kiemelte még a gazdasági szolidaritás fontosságát is a járványügyi helyzetben. Mint mondta, enyhíteni kellene a kiszolgáltatott országok adósságterheit.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Nufal Ibrahim

Kapcsolódó hang

Virtuális csúcstalálkozót tartanak csütörtökön a G20-as országok vezetői
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018