INFORÁDIÓ 
2020. május 31. vasárnap
Angéla, Petronella

koronavírus

tőzsde

árfolyam

Védőruházatot viselő munkás a sanghaji tőzsde kijelzője előtt 2020. február 3-án. A kínai tőzsdéken jegyzett vállalatok piaci tőkeértéke 393 milliárd dollárral csökkent január 23. óta. Közel öt éve nem volt ilyen rossz napja a kínai tőzsdéknek mint ezen a napon, amikor a tüdőgyulladás-járvány miatt meghosszabbított holdújévi ünnepek után újraindult a kereskedés.

Felpattantak a tőzsdék, emelkedés szinte mindenhol

Infostart

Felpattantak az irányadó európai részvényindexek pénteken, a régiós tőzsdék is erősödnek, míg a bécsi börze több mint 10 százalékot emelkedett. A magyar tőzsde is felpattant, a hazai blue chipek közül a Mol teljesít a legjobban pénteken.

Nagyot emelkedett ma a magyar tőzsde, a BUX több mint 4 százalékkal került feljebb, az index komponensei szinte kivétel nélkül emelkednek, a blue chipek közül a Richter és Mol teljesít a legjobban, az olajcég árfolyama ma is szárnyal, közel 11 százalékot tudott emelkedni – írta délután a Portfolio.

Felpattantak az európai tőzsdék is a piacnyitás után, a francia tőzsde 2,6 százalékkal került feljebb, míg az olasz 2,6 százalékot erősödött, a spanyolt tőzsde 3,7 százalékos pluszban jár, az angol pedig 2,1 százalékkal került feljebb, a DAX pedig 6,2 százalékot emelkedett a pénteki piacnyitás után. Később az európai részvényindexek kissé lejjebb kerültek napi csúcsaikhoz képest, az emelkedés továbbra is jelentős, a DAX 4,3 százalékos emelkedése mellett a CAC40 5,1 százalékot erősödött, míg a milánói börze 2 százalékot emelkedett.

Emelkedéssel indul a kereskedés a tengerentúli tőzsdéken is, a Dow 0,5 százalékkal került feljebb, míg az S&P 500 0,7 százalékot emelkedett. Az emelkedés mögött a piaci kommentárok szerint az állhat, hogy a befektetők kedvezően reagáltak a koronavírus negatív gazdasági hatásai ellen hozott monetáris és fiskális intézkedésekre.

Nagyot emelkedett az európai légitársaságok árfolyama, ami talán nem is meglepő hiszen ezen cégek részvényeit nagyon sokat ütötték az elmúlt időszakban mivel a szektor különösképpen érzékenyen reagált a koronavírus miatt kialakult krízishelyzetre, ma viszont veszik a túladott papírokat, az easyJet több mint 20 százalékot emelkedett.

Nyitókép: MTI/AP
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018