eur:
395.66
usd:
366.9
bux:
65613.15
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Stiller Ákos

A koronavírus és az olvasottság: a gazdasági hatás érdekli a magyarokat

2020. március közepén nem túlzás kijelenteni, hogy a koronavírus globálisan a legnagyobb hatású, és a média által leginkább feldolgozott eseménye a 2001 szeptemberét követő korszaknak. A magyarországi olvasottsági adatokból egyértelműen az látszik, hogy a vírus gazdasági hatásai legalább annyira érdeklik a magyarokat, mint az egészségügyi hírek.

Messze nem csak a közegészségügyi helyzet alakulását követik figyelemmel a magyarok a médiában: az online hírportálok olvasottsági számaiból jól látszik, hogy napról napra fontosabb lesz az, hogyan alakul a magyar és az európai gazdaság helyzete. Márpedig ez a helyzet egyre súlyosabbnak tűnik: egész Európában megállt a gazdasági növekedés, olyan meghatározó iparágak állnak a csőd szélén, mint a légi közlekedés vagy a turizmus, leálltak a nagy autógyárak, a részvényindexek mélyrepülésben vannak, a forint árfolyama rekordalacsony szintre zuhant, és valós veszély, hogy Magyarországon is több tízezren veszítik el munkahelyeiket.

A Portfolio Csoport oldalainak olvasottsági adataiból egyértelműen látszik, hogy a magyarokat nagyon foglalkoztatja az, milyen gazdasági hatása lehet a globális vírusválságnak, hogyan hat ez saját megtakarításaikra, hiteleikre, vagy akár munkahelyeikre. A médiacsoport meghatározó hírportáljainak olvasottsága rendkívül magas, az elmúlt hetekben alig volt olyan nap, amikor ne dőlt volna meg az olvasottsági rekord.

A március 16-i 873 439 RU szám (egyedi látogatószám, a Gemius adatai alapján) minden eddigi csúcsot felülmúlt a Portfolio életében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy január 1-jéhez képest négyszeres olvasottságot ért el a gazdasági hírportál.

„A Portfolio január óta követi aktívan a járványhelyzetből következő gazdasági mozgásokat. A kezdetektől úgy gondoljuk, hogy a koronavírusra adott szabályozói válaszok súlyos gazdasági következményekkel járnak. Márciusra biztossá vált, hogy a vírus egészségügyi hatásai mellett tőkepiaci hatásai is rendkívül erősek lesznek. Ezért a kiemelt figyelem továbbra is indokolt, napi 24 órában tájékoztatjuk olvasóinkat a hazai és nemzetközi fejleményekről” – mondta el Csiki Gergely, a Portfolio lapigazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×