INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

koronavírus

vállalat

munkaerő

járványvédelem

Készülnek a céges vészforgatókönyvek Magyarországon is

Készülnek a céges vészforgatókönyvek Magyarországon is

Infostart

Ahogy terjed a koronavírus-fertőzés a világon, a kormányok után a vállalati szféra egyéni, a napi működést, a munkavállalók védelmét célzó intézkedései is egyre inkább fókuszba kerülnek. A nagyvállalatok Magyarországon is készülnek a legrosszabbra: utazási tilalomra, fertőtlenítő és arcmaszk kihelyezésére, hőmérsékletmérésre és távmunka elrendelésére egyaránt van példa.

Bár Magyarországon még nincs koronavírusos beteg, a nagy cégek már a járványra készülnek hazánkban is - írta a körkérdésére érkezett vállalati válaszok alapján az mfor.hu.

Bár a kínai tulajdonban lévő BorsodChemnél már eddig is szigorú intézkedések voltak érvényben, tegnap például egy üzemátadó ünnepséget mondott le a vállalat a járvány terjedésével kapcsolatos aggodalmak miatt.

A portál a kiskereskedelmi láncok közül a Lidltől kapott válaszokat: a diszkontláncnál szigorították a munkatársak kötelező kézmosásának gyakoriságát, és széles spektrumú fertőtlenítő szert bocsátottak rendelkezésre, melynek használata szintén kötelező minden kézmosás után. A vállalat dolgozóit rendkívüli higiéniai oktatásban részesítik, és szükség esetén a vállalat egészségügyi védőmaszkot bocsát rendelkezésre.

Az olasz tulajdonosi hátterű bankok közül a CIB Bank elővigyázatosságból leállított minden külföldi üzleti utat. Helyette telefonon, illetve videóhívásban intézik az ügyeket. Az UniCredit Banknál kevésbé voltak rigorózusak a külföldi utaknál, mindössze halasztást kértek a kevésbé sürgősekre. Emellett - többek között - mindkét bankban fertőtlenítőket helyeztek ki és szigorúbban figyelnek a higiéniára, a takarításra.

A nagy hazai autóipari vállalatok közül a Magyar Suzuki Zrt. ideiglenesen törölte a Kínába, Olaszországba és Dél-Koreába irányuló üzleti utakat, illetve a kínai, olaszországi és dél-koreai átszállással járó üzleti utakat. Megkérik a hozzájuk érkező vendégeket is, hogy nyilatkozzanak arról, hogy jártak-e a megelőző két hétben az említett országokban. Ha igen, nem engedélyezik a belépést a vállalat területére - és akkor sem, ha a vendég megtagadja a válaszadást. Számos helyen további antibakteriális kézfertőtlenítő pontokat létesítettek, és a munkavállalók számára is egyértelművé tették a gyakori kézmosás fontosságát, emellett kérésre légzésvédő maszkot adnak a dolgozóknak.

A portál értesülései szerint az üzleti kommunikáció outsourcinggel foglalkozó Genpact Services Hungary Kft-nél és a német Knorr-Bremse fékgyártónál is egyetlen bejáraton engedik csak be a dolgozókat és keddtől mindenkinek mérik a testhőmérsékletét, akinél pedig 38 foknál magasabb testhőt mérnek, azonnal hazaküldik.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018