INFORÁDIÓ 
2020. április 5. vasárnap
Vince

tőzsde

arany

válság

Csúcsprofitot kapnak az aranyba menekülő magyarok

Csúcsprofitot kapnak az aranyba menekülő magyarok

Infostart / InfoRádió - Exterde Tibor

A múlt héten újabb rekordot döntött az arany ára, aminek az az oka, hogy bár nincs válság, sokan mégis tartanak ennek bekövetkezésétől - mondta az InfoRádióban Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.

Minden eddigi rekordot megdöntött az arany tőzsdei ára: pár hete már meghaladta a történelmi szintnek számító 15 ezer forintot grammonként, és múlt héten csütörtök reggel már 16150 forintra emelkedett az ára, ami újabb csúcsot jelent - mondta az InfoRádióban Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.

Vagyis egy uncia arany akkor 1607 dollár volt, hétfő reggel pedig már 1683.

Emlékeztetett arra is, hogy a nemzetközi aranyár volt magasabb is a válság után nem sokkal, amikor mindenki aranyba menekült, egészen 1900 dollárig emelkedett az unciánkénti ára, de akkor gyenge volt a dollár.

Most viszont erős dollár mellett vásárolják lelkesen az aranyat a befektetők, ezért jelent csúcsot a forintban 16 ezer fölötti ár

- hívta fel a figyelmet a szakértő.

Mint mondta, jelenleg nincs válság, de sokan félnek attól, hogy lesz és egyre több portfólióban érzik azt, hogy érdemes valamilyen arányban aranyat tartani. Tehát nem pánikszerű az aranyvásárlás, nem is olyan gyors a drágulás, ha dollárban látjuk az árgörbét. Viszont párhuzamosan azzal, hogy a dollár is erősödik a forinthoz képest, így, ha egy forintos árgörbét nézünk az aranyra, az azért meglepően meredek a szakértő szerint.

Ez azt jelenti, hogy aki mondjuk decemberben aranyba fektetett, vett aranyérméket vagy tömbaranyat - ezt azért itthon is meg lehet tenni -,

az december óta forintban bő 15 százalékos profitot könyvelhetett el

- mondta Korányi G. Tamás. Ami az egy százalékos, vagy az alatt lévő nemzetközi kamatszintek vagy az állampapír mellett két hónap alatt gyönyörű eredmény - jegyezte meg a szakértő.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Újabb csúcson járt az arany ára
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018