eur:
395.73
usd:
368.66
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Pixabay

Jön a bolti roham: diákok, nyugdíjasok és önkiszolgáló kasszák állnak csatasorba

Az ünnepekhez közeledve több bolthálózatnál diákokat és nyugdíjasokat is beültethetnek a pénztárba, míg máshol növelik az önkiszolgáló kasszák számát. A negyedik negyedév a hazai élelmiszer-kiskereskedelmi áruházláncok éves forgalmának akár 30-35 százalékát adhatja.

Nagyon várják az ünnepeket a kiskereskedelmi láncok - írja a Világgazdaság -, ugyanis a negyedik negyedévben a forgalom harmadát is képesek produkálni.

A hosszú sorban állásra különböző praktikákkal készülnek a boltok:

  • diákokat és nyugdíjasokat ültetnek a pénztárakba
  • növelik az önkiszolgáló kasszák számát

Decemberben a vásárlók "kosárértéke" 23-30 százalékkal is nőhet, többet és jobb minőségű dolgokat vesznek az emberek az ünnepekhez közeledve.

A lap a Spar, a Lidl, a CBA és az Aldi válaszaiból indult ki. Érdekes, hogy a Lidlnél és az Aldinál inkább jobb beosztásszervezéssel próbálkoznak, önkiszolgáló kasszákkal nem, míg a Sparnál és a CBA-nál folyamatosan gyarapítják az önkiszolgáló fizetőhelyek számát.

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×