eur:
393.82
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat expedíciós épületének részlete a vállalat emblémájával, a főváros X. kerületében, a Gyömrői úton. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Faluldi Imre

Fontos megállapodást kötött a magyar gyógyszeróriás

Bővíti nőgyógyászati portfólióját a Richter: a magyar gyógyszegyár egy amerikai céggel állapodott meg egy krónikus nőgyógyászati fertőzések kezelésére szolgáló készítmény gyártásáról és értékesítéséről.

A Richter Gedeon Nyrt. (Richter) valamint a Mycovia Pharmaceuticals (Mycovia) a keddi napon bejelentették, hogy a visszatérő gombás hüvelyfertőzés (Recidiváló Vulvovaginalis Candidiasis – RVVC) kezelésére szolgáló, jelenleg fázis III klinikai vizsgálatok alatt álló molekulához (VT-1161) kapcsolódó kizárólagos licenc és fejlesztési, valamint technológia transzferről szóló megállapodást kötöttek készítmény értékesítésével és gyártásával összefüggésben – olvasható a Richter Gedeon Nyrt közleményében.

A termékjelölt molekulát úgy fejlesztették, hogy kiemelkedő szelektivitást és hatékonyságot mutasson. A VT-1161 ugyanakkor mentes lehet olyan mellékhatásoktól, amelyek az RVVC jelenlegi kezelésében használt készítmények alkalmazását korlátozzák.

A licenc megállapodás földrajzi hatálya Európára, Oroszországra, az egyéb FÁK országokra, Latin-Amerikára és Ausztráliára terjed ki.

A megállapodás értelmében, a szerződés aláírását követően a Richter a klinikai fejlesztés folyamatához kötött mérföldkő kifizetéseket teljesít. Ezek a kifizetések a következő két éven át együttesen 20 MUSD összeget tesznek majd ki. További, a termék fejlesztéséhez és értékesítéséhez kapcsolódó mérföldkő kifizetések válhatnak esedékessé a törzskönyvezési eljárás és a termék piaci sikerének függvényében. Mindezeken felül a két cég a royalty jogok adásvételéről szóló megállapodást is kötött, amelynek értelmében a Richter az USA árbevételekből is egy meghatározott részesedést vásárol, amelyért 25 MUSD-t fizet ellenértékként.

"Kiemelt nőgyógyászati portfóliónk bővítése hagyományosan központi elemét képezi a Richter stratégiájának és meggyőződésem, hogy ez az új projekt sikeresen járul majd hozzá meglévő portfóliónk bővítéséhez"

– közölte Orbán Gábor, a Richter vezérigazgatója.

"Nagy érdeklődéssel tekintünk a Richter Gedeonnal, mint az egyik globális vezető nőgyógyászati vállalattal megvalósuló, az RVVC kezelését célzó VT-1161 fejlesztésére és értékesítésére irányuló, partneri kapcsolat elé” – mondta Patrick Jordan, a Mycovia Pharmaceuticals vezérigazgatója és a NovaQuest Capital Management társtulajdonosa. “Az RVVC mintegy 138 millió nőt érint világszerte, nemcsak kellemetlen érzést és fájdalmat, hanem lelki megpróbáltatást is okozva, jelentősen rontva életminőségüket. A Richter nőgyógyászat terén meglévő vezető piaci szerepe nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a VT-1161 molekula az RVVC-ben szenvedő nők millióihoz eljusson" – olvasható.

Európában 2022-ben jöhet

A megállapodás újabb fontos lépés, és megerősítése annak a stratégiának, amely mentén a társaság már jó ideje halad, és aminek a célja az, hogy magas hozzáadott értékű, ha lehet, eredeti készítményekkel tudják bővíteni nőgyógyászati palettájukat – fogalmazott a Richter Gedeon Gyógyszergyár PR és kocsányzati kapcsolatok vezetője az InfoRádiónak. Beke Zsuzsa azt is elárulta, hogy az európai törzskönyvezés beadási határideje 2021, a törzskönyv megszerzésének ideje pedig körülbelül egy év. Ezt követően várható a további szerződéses területeikre a törzskönyvek beadása: Ausztráliába 6 hónappal, a latin-amerikai országokba pedig, országoktól függően, de legkorábban 9 hónappal az európai törzskönyv megszerzését követően, ismertette. Az európai várható bevezetésnek az ideje 2022. negyedik negyedéve lesz. Beke Zsuzsa végezetül megjegyezte, az irodalmi adatok alapján az említett betegségnek az előfordulási gyakorisága magasnak mondható, hiszen a 15 és 75 év közötti nők körében körülbelül 5 százalék az előfordulási gyakoriság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×