eur:
395.73
usd:
368.66
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Pexels.com

Fellélegezhet Szekszárd, nagy teher esik le a város válláról

Vasúti felüljáróval és híddal, új nyomvonalon épül elkerülőút, a projekt már a tervezői közbeszerzésnél tart.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. október 31-i határidővel kiírta a pályázatot az 5126-os számú út terveinek elkészítésére. A tervezésre húsz hónap áll rendelkezésre, a megvalósítás 2023-ban fejeződhet be – olvasható a Magyar Építők oldalán.

Körforgalomtól körforgalomig

A város keleti elkerülője az M6-os autópályáról bevezető Keselyűsi út és a városból dél felé kivezető 56-os főút között létesítene kapcsolatot.

Három kilométer hosszú, kétszer egysávos utat terveznek vasúti felüljáróval és híddal kiegészítve.

Az elkerülő délen az 56-os főútba az OBI körforgalmánál csatlakozik majd be. Az út másik végpontjában a Keselyűsi út végi y-elágazást a Tolnatej Zrt. üzeménél körforgalommá alakítják.

Az elkerülő úttól azt várják, hogy lényegesen csökken a belvároson áthaladó forgalom és az ezzel járó légszennyezés, miután az M6-osról érkező teherforgalom elkerüli majd a várost. A térség fideszes országgyűlési képviselője közölte azt is, lehetővé teszik, hogy a Keselyűsi útnál épülő körforgalmon kerékpárral át lehessen menni a gemenci erdő felé.

Az út megépítéséről még 2018-ban döntött a kormány a Közép-Duna menti térség útfejlesztéseinek részeként.

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×