eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Fellélegezhet Szekszárd, nagy teher esik le a város válláról

Vasúti felüljáróval és híddal, új nyomvonalon épül elkerülőút, a projekt már a tervezői közbeszerzésnél tart.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. október 31-i határidővel kiírta a pályázatot az 5126-os számú út terveinek elkészítésére. A tervezésre húsz hónap áll rendelkezésre, a megvalósítás 2023-ban fejeződhet be – olvasható a Magyar Építők oldalán.

Körforgalomtól körforgalomig

A város keleti elkerülője az M6-os autópályáról bevezető Keselyűsi út és a városból dél felé kivezető 56-os főút között létesítene kapcsolatot.

Három kilométer hosszú, kétszer egysávos utat terveznek vasúti felüljáróval és híddal kiegészítve.

Az elkerülő délen az 56-os főútba az OBI körforgalmánál csatlakozik majd be. Az út másik végpontjában a Keselyűsi út végi y-elágazást a Tolnatej Zrt. üzeménél körforgalommá alakítják.

Az elkerülő úttól azt várják, hogy lényegesen csökken a belvároson áthaladó forgalom és az ezzel járó légszennyezés, miután az M6-osról érkező teherforgalom elkerüli majd a várost. A térség fideszes országgyűlési képviselője közölte azt is, lehetővé teszik, hogy a Keselyűsi útnál épülő körforgalmon kerékpárral át lehessen menni a gemenci erdő felé.

Az út megépítéséről még 2018-ban döntött a kormány a Közép-Duna menti térség útfejlesztéseinek részeként.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×