eur:
394.43
usd:
370.2
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pxhere

A vállalkozások is megrohanták a bankokat

Egyes szakértők szerint nyakunkon a gazdasági lassulás, szeptemberben ugyanakkor hagyományosan megélénkül a vállalkozói hitelfelvételi kedv, és a banki tapasztalatok alapján idén sincs ez másként - mondta Takács Nikoletta, a Sberbank mikrovállalati területének vezetője.

A vállalkozóknak a hiteligényléskor nem az ár a legfontosabb, hanem az igénylés átláthatósága és kiszámíthatósága, a transzparencia. A költségek szempontjából inkább azt nézik, hogy alacsony legyen a fedezeti elvárás. Mivel a vállalkozások esetében nincs THM, így azokat a pontokat keresik, ami alapján össze tudják hasonlítani az egyes konstrukciókat. - mondta Takács Nikoletta.

A beruházási hitel hosszabb átfutású a beruházás céljától függően, míg egy vállalkozói kölcsön vagy folyószámlahitel akár egy-két hét alatt elérhető, de ezzel nem ér véget a banki kapcsolat: kell a folyamatos kooperáció és a dinamikus visszafizetés, mert a legügyesebbek már a hitel futamideje alatt döntenek, tárgyalnak a bővítésről, új forrásbevonásról, amivel a következő nagy ugrást finanszírozzák - mondta a Sberbank mikrovállalati vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×