eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Spar.hu

Nagy lépésre szánta el magát a Spar

A sikeres tesztelést követően, immár a teljes hálózatában elérhetővé teszi a többször használatos zöldség-gyümölcs tároló tasakokat a SPAR Magyarország. Az újrahasználható csomagolóeszközzel a vállalat környezettudatos magatartásra szeretné buzdítani a vásárlóit. A cég emellett a környezetünket kímélő egyéb csomagolástechnikai és gyártási megoldásokat is alkalmaz.

"A SPAR felelős nagyvállalatként nem csak a hatékony hulladékgyűjtést és -gazdálkodást valósítja meg, de megújuló áruházaiban környezetbarát és energiatakarékos technológiákat is telepít. Vásárlóink visszajelzéseire építve és velük összefogva, egy alternatív megoldást is kínálunk a jövőben, ami remélhetőleg megváltoztatja a napi bevásárlási szokásainkat. A többször használatos tasakok legfőbb előnye, hogy használatuk által kevesebb műanyag zacskóra lesz szükség" – mondta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.

A környezetvédelem mellett elkötelezett SPAR húsz – győri, szegedi és tatabányai – áruházában március végétől tesztelte újdonságként az újrahasználható zöldség- és gyümölcstároló tasakokat. A vásárlók szívesen éltek ezzel a lehetőséggel, s az előzetes várakozásokat messze felülmúlóan, a tesztidőszakban összesen több tízezer tároló tasak talált gazdára. A pozitív visszajelzéseket követően a vállalat úgy döntött, hogy

szeptember 10-től a SPAR teljes magyarországi hálózatában hozzáférhetővé teszi a környezettudatos csomagolóeszközt.

– olvasható a cég közleményében.

A SPAR áruházak zöldség-gyümölcs részlegeire kihelyezett újrahasználható tasakokat a vásárlók 599 forintért szerezhetik be. A zsákok egységcsomagjai 3 darab mosható és szalaggal jól zárható, többszöri használatra alkalmas tasakot tartalmaznak. A vásárlók a tasakokat kétféle módon tudják használni, attól függően, hogy az adott áruházban a zöldségrészlegen önkiszolgáló mérleg működik, vagy a pénztár futószalagjába beépített berendezés méri le a választott termék súlyát. Ha önkiszolgáló mérleges üzletben történik a vásárlás, le kell mérni a terméket zsák nélkül, ezután kell belehelyezni a terméket a zsákba, majd ráragasztani az árcímkét, otthon pedig el kell távolítani azt. Ha úgynevezett kasszamérleges üzletben vásárol valaki, a kiválasztott árut a pénztárnál a kasszaszalagra helyezéskor ki kell venni a zsákból, hogy a kasszamérleg csak a termék nettó súlyát mérje le. Ezek után lehet visszahelyezni a zsákba. Mindkét módon egyszerűen használhatóak a környezetkímélő zsákok.

A strapabíró, praktikus tasakokkal – ha szükséges, tisztítás után – számos alkalommal újra lehet vásárolni.

A SPAR célja, hogy ezzel az alternatív megoldással is ösztönözze a fogyasztókat a környezettudatos vásárlásra. Az akár évekig használható, tartós tasakoknak köszönhetően kisebb mennyiségű műanyag halmozódik fel a környezetünkben.

Az áruházlánc zöld hitvallásának legújabb gyakorlati bizonyítéka, hogy az idei nyár végétől a vásárlók az otthonukból magukkal vitt saját csomagolóeszközeikbe is tehetik a nem előrecsomagolt zöldség- és gyümölcstermékeket az üzletekben. A környezettudatos kezdeményezés révén kevesebb eldobható műanyag hulladék keletkezik. A hozott csomagolóanyagos súlymérés folyamatáról a vásárlók az üzletekben egyszerűen áttekinthető plakátokon segítséget is kapnak.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×