eur:
392.91
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Aki ezt elmulasztja, annak pocsékul fog indulni a novembere

Napokig nem tud majd kártyával fizetni az, aki elmulasztja október végéig a kötelező adategyeztetést a számlavezető bankjával – értesült az InfoRádió a Magyar Bankszövetség főtitkárától. A szervezet egyik első embere tudatta: jelenleg is tömegesen pótolják az ügyfelek az eddig elmaradt adategyeztetést.

A kormány döntése értelmében a július 2-i határidő október végére módosult, tehát négy hónap haladékot kaptak az ügyfelek arra, hogy elvégezzék az adategyeztetést, ismertette Kovács Levente.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy tömeges az adatpótlás, olyannyira, hogy a hátralékos ügyfelek fele már el is végezte az azonosítást, ezért a bankszövetség úgy számol, hogy

a határidő lejártát követően, vagyis október 31-e után

az érintettek csupán töredéke maradhat adós az azonosítással, és lehet emiatt problémája a fizetési forgalom igénybevételével a hosszú hétvégén.

A szakember megismételte, amire egyébként a banki ügyintézők is figyelmeztetnek: aki nem tartja be a határidőt, annak azzal kell számolnia, hogy például nem fog tudni bankkártyával fizetni november 1-je és 3-a közötti hosszú hétvégén.

Az adetegyeztetés bármely bankfiókban, illetve az elektronikus banki csatornákon megtehető,

és természetesen a határidő lejárta után is lehetősége lesz mindenkinek, aki érintett (és azt tapasztalja, hogy letiltották a kártyáját), hogy ezt pótolja, tette hozzá Kovács Levente.

Fontos megjegyezni, hogy a kötelező adategyeztetés teendőiről minden érintettet tájékoztatnak a bankok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Már fizetni kellett a velencei belépésért

Már fizetni kellett a velencei belépésért

Több mint 113 ezren léptek be Velencébe csütörtökön, de csak töredékük vette meg a fejenkénti öteurós belépőjegyet - közölte Velence polgármesteri hivatala a városban bevezetett fizetős belépési rendszer első napján. Április 25. nemzeti ünnep volt Olaszországban, ezért az átlagosnál magasabb volt a látogatók száma.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×