eur:
392.44
usd:
367.14
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egy banki alkalmazott készpénzt vesz át egy ügyféltől, aki ötezer forintosokkal fizet az FHB Bank XIII. kerületi Váci úti bankfiókjában.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Alig jár bankba a magyar ember

Legfőképpen tanácsadásra van szükségünk. A prémium ügyfelek többet járnak be.

Ritkán tér be bankba a magyar ember - írja pénzintézeti információira hivatkozva a keddi Világgazdaság. A betérők is egyre kevésbé tranzakciók ügyében járnak ott, inkább tanácsadásra, tájékoztatásra vágynak.

Ez a ritkább ügyfélkapcsolat hozta azt, hogy megnehezült az adategyeztetés.

A CIB lakossági ügyfelei évente másfél alkalommal látogatják pénzintézetüket, a prémiumügyfélkörben ez az arány magasabb, de ők is alig több mint kétszer mennek be bankjukba.

Az OTP-sek évente átlagosan háromszor látogatják meg valamelyik bankfiókot.

A válaszok alapján kiemelkedik a Takarék csoport, a fiókhálózatból kapott visszajelzések azt mutatják, hogy a kisebb településeken élő ügyfelek jellemzően havonta keresik fel a fiókjaikat, ahol többnyire egyszerű banki tranzakciókat hajtanak végre (pénzt vesznek fel, befizetnek, betétet kötnek le).

A K&H Banknál úgy látják, hogy miközben az ügyfelek egyre szívesebben veszik igénybe a digitális szolgáltatásokat, és az olyan tranzakciókért, amelyeket az e-bankon vagy a mobilbankon keresztül otthonról is, önállóan el tudnak végezni, nem feltétlenül mennek be bankfiókba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×