INFORÁDIÓ
2022. december 5. hétfő
Vilma

jászai gellért

informatika

tőzsde

4ig nyrt.

Jelentősen átalakul a 4iG tulajdonosi szerkezete

Jelentősen átalakul a 4iG tulajdonosi szerkezete

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Jászai Gellért lesz a vállalat főrészvényese.

Az informatikai nagyvállalat InfoRádióhoz eljuttatott közleménye szerint Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért megállapodásának eredményeként a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyeletekkel irányítóbefolyást szerzett az informatikai nagyvállalatban. A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján is közzétett tranzakciók értelmében Jászai Gellért az elmúlt napokban 32,02 százalékos részvénycsomagot vásárolt a társaságban, amelyet további tőzsdén kívüli ügyletekkel 40,2 százalékra növelt, így a vállalat legnagyobb befektetője és főrészvényese lett.

A közlemény idézi Jászai Gellértet, aki a döntés indokaként kiemelte, azért fektet a vállalatba, mert az informatika és a digitalizáció a leginnovatívabb iparágként, az egész kelet-közép-európai régióban és Magyarországon is robbanásszerű fejlődés előtt áll. Megtestesíti a jövőt, és a gazdaság új dimenzióját jelenti. Az elnök-vezérigazgató azt is hangsúlyozta, munkatársaival azért dolgozik, hogy a piac éllovasává váljon a 4iG.

A közlemény kiemeli azt is, hogy a vállalat jelentős akvizíciókra készül, és még idén

a legnagyobb hazai tulajdonú informatikai csoporttá alakulhat.

A tranzakciósorozat első lépésekén egyébként Jászai Gellért a Konzum PE Magántőkealaptól megvásárolta a KZF Vagyonkezelő Kft.-t. Ez a társaság a 4iG részvények 22,57 százalékát birtokolja. Ezt követően szerzett a vagyonkezelő társaság a Konzum PE Magántőkealaptól 4,26 százalékos, majd egyéb tőzsdén kívüli ügylettel további 5,19 százalékos, végül pedig a Konzum PE Magántőkealaptól további 8,2 százalékos részvénycsomagot.

A tőkepiaci törvény értelmében azonban a 33 százalék fölötti befolyás megszerzéséhez 15 napon belül Jászai Gellértnek kötelező, nyilvános vételi ajánlatot kell tennie a társaság minden részvényese számára, így a tranzakció második lépésében érintett további részvényesedést a nyilvános eljárás lezárását követően szerzi meg az elnök-vezérigazgató.

A bejelentett ügylettel jelentősen megváltozik majd a társaság tulajdonosi szerkezete. A Jászai Gellért által közvetlen módon birtokolt 40,2 százalékos részvénycsomag mellett Mészáros Lőrinc a Konzum PE Magántőkelapon keresztül 11,63 százalék tulajdonnal, az Opus Globál pedig 90,95 százalékos részesedéssel rendelkezik majd az informatikai nagyvállalatban.

Nyitókép: Pixabay.com

Kapcsolódó hang

Jelentősen átalakul a 4iG tulajdonosi szerkezete
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018