eur:
393.27
usd:
367.32
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Jászai Gellért: továbbra is érdeklődünk a telekommunikációs szektor iránt

Jászai Gellért: továbbra is érdeklődünk a telekommunikációs szektor iránt

Továbbra is érdeklődik a telekommunikációs szektor iránt a Konzum Nyrt. Erről a társaság elnök-vezérigazgatója beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában. Jászai Gellért elmondta: ha a híreknek megfelelően valóban eladó a Telenor magyarországi üzletága, cége számára továbbra is érdekes ez a potenciális befektetés. A banki és biztosítási piac is olyan stratégiai üzletág, amelyben adott esetben növekedni szeretnénk.

Jászai Gellért az Arénában érdeklődésünkre beszélt a Telenor esetleges felvásárlásával kapcsolatos piaci pletykákról.

"A Konzum Nyrt. a tavalyi év végén közzétett egy stratégiát, ami még nem egy részletesen lebontott ágazati stratégia volt, de abban az informatika részeként a telekommunikáció is megjelent, mint a számunkra érdekes stratégiai vagy potenciális stratégiai iparág. Ezt meg tudom erősíteni és ez most is érdekes a számunkra. A piaci információk szerint azt is mondhatjuk, hogy a Telenor el kívánja adni a közép-kelet-európai érdekeltségeit, és azt is halljuk a piacról, hogy több érdeklődő is van ez iránt. Annyit tudok mindehhez hozzáfűzni, amit korábban: ha valóban van egy ilyen folyamat, akkor számunkra érdekes lehet mint potenciális befektetés. Mást nem tudok megerősíteni és cáfolni sem" - mondta Jászai Gellért.

 Jászai Gellért úgy fogalmazott: stratégiai ágazatokban szeretnének stratégiai pozíciókat kiépíteni. "A pénzügyi szektor, a bank-, és biztosítási piac is ilyen, ezekben szeretnénk még növekedni – tette hozzá. Az MKB Bank 49 százaléka már jelenleg is a Konzum jelentős befolyása alatt áll."

Azzal kapcsolatban, hogy a Konzum érdeklődik-e a Budapest Bank megvétele iránt, a társaság elnök-vezérigazgatója azt mondta: "Ez a kérdés ma még nem aktuális. Ha egyszer az lesz, akkor lesz érdemes feltenni."Az elnök-vezérigazgató a kérdés kapcsán megerősítette, hogy minden olyan stratégiai iparágban, amelyben a csoport jelen van, szeretne tovább fejlődni és növekedni.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×