eur:
393.87
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Január végén létrejön a legnagyobb magyar tulajdonú IT-vállalat

Lezárul a legnagyobb magyar tulajdonú IT-társaság kialakításának jogi folyamata – tette közzé a 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A Fővárosi Törvényszék kedden kiadott végzése szerint a 4iG leányvállalatai január végén olvadnak be a társaságba. Az integrált informatikai nagyvállalat dinamikus fejlődési pályára állhat a közös márkanévvel és az immár ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokkal.

A Fővárosi Törvényszék Cégbíróságának kedden kiadott végzése szerint 2019. január 31. napjával jegyzik be a cégjegyzékbe az Axis Rendszerház Informatikai Fejlesztő és Tanácsadó Kft., a Mensor3D Kft. és a HUMANsoft Elektronikai Kft. beolvadás útján történő egyesülését a 4iG Nyrt.-vel.

„A strukturális átalakításokkal minden korábbinál versenyképesebb magyar informatikai nagyvállalat működésének kereteit hoztuk létre annak érdekében, hogy kiváló IT-szakembereinkre támaszkodva sikeresen szolgálhassuk ki a Magyarországon és a régióban folyamatosan növekvő piaci igényeket” – emelte ki Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. igazgatóságának elnöke.

A megbízásokért jellemzően a nagy nemzetközi IT-vállalatok helyi társaságaival versenyző 4iG

központosította, összehangolta és egységesítette tevékenységeit,

elősegítve ezzel az erőteljesebb piaci fellépését és az erőforrásainak jobb kihasználását és összességében az eredményesebb működést.

Az Opus-Konzum cégcsoport tulajdonszerzése, majd a tőzsdei társaságok fúziója felgyorsította a korábban önállóan működő négy vállalat szervezeteinek integrálását, a leányvállalatok beolvadása során felszabadult erőforrásokkal új projektekbe kezdhet az egységesen 4iG néven működő társaság. A közgyűlési határozatok szerint lezajló, az előzetesen tervezettnél mindössze egy hónappal hosszabb folyamattal áttekinthetőbb, a tőzsdei követelményeknek és a stratégiai növekedési, valamint az ahhoz kapcsolódó eredményességi várakozásoknak egyaránt megfelelő szervezetet és működési rendet alakít ki a megújult menedzsment.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×