eur:
395.29
usd:
364.57
bux:
65601.48
2024. március 19. kedd Bánk, József
A Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems közös új, modern székházának épülete hatalmas reklámkivetítővel a Könyves Kálmán körúton. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A 80 milliárdot is elérheti a T-Systems vételára

A következő hónapok 5G-s frekvenciapályázataira és hálózatfejlesztésre költheti részben a Magyar Telekom a leányvállalatának eladásából befolyt összegeket – mondta a Portfolio vezető elemzője, miután a Telekom bejelentette: eladja a T-Systems Magyarországot a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó 4iG-nek. Nagy Viktor szerint akár 80 milliárd forintot is érhet a hazai IT-piac egyik legnagyobb vállalata.

A tranzakció végleges zárása még idén várható, de ettől még hónapokra vagyunk, vélekedett Nagy Viktor az InfoRádiónak nyilatkozva. Ami eddig tudható, hogy T-Systems Magyarországot, vagyis a Magyar Telekom leányvállalatát vásárolja meg a 4iG. Bár a vételárat nem közölték a felek,

a Portfolio –különböző árazási szorzókkal számolva – 30 és 83 milliárd forint közé teszi az összeget, ezen belül pedig úgy gondolják, hogy 55-60 milliárd forint lehet a vételár.

Miután

rendkívül költséges beruházások előtt áll a Magyar Telekom,

szüksége is lesz erre az összegre: a következő hónapokban frekvenciaaukciók lesznek, ezeken az 5. generációs hálózatok kiépítéséhez szükséges frekvenciák is eladásra kerülnek, amire vélhetően több milliárd forintot költ majd a cég, és ezt követően kell majd megkezdenie a hálózat fejlesztését – mutatott rá a vezető elemző.

Bár a Magyar Telekom vélhetően saját forrásokból is megoldhatná az előtte álló feladatokat, a Portfolio munkatársa arra hívta föl a figyelmet, hogy

a távközlési piac Magyarországon komoly átalakuláson megy át,

egy nagyon költséges, élénkebb időszak előtt áll, és az ebben való felkészülésben kifejezetten jól jöhet ez a több tízmilliárd forint a vállalatnak.

Az már biztos, hogy

a két cég között az elkövetkezendő években szoros lesz a kapcsolat,

miután a 4iG és a Magyar Telekom hosszútávú megállapodást kötnek. A több szegmensben is piacvezető T-Systems fogja továbbra is értékesíteni a Magyar Telekomnak a távközlési szolgáltatásait, a 4iG pedig jogot szerzett arra, hogy a tranzakció zárását követő három évben használja a T-Systems márkanevet, összegezte Nagy Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×