eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Autók haladnak a hirtelen jött felhőszakadás miatt vízzel borított XIX. kerületi Ady Endre úton 2019. május 29-én. További eső, zápor, zivatar várható, és elsősorban a nyugati tájakon kifejezetten őszies hőmérsékletre kell számítani.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Megnyugodhatnak a használt autót vásárlók

Tavaly Magyarországon 850 ezer használt autót adtak el vagy hoztak be külföldi importból. A rejtett hibák miatt azokban sokszor tetemes javítási költséget kell kifizetniük az új tulajdonosoknak – hívta fel a figyelmet az InfoRádióban a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. vezérigazgatója. Busa Zoltán kiemelte: az úgynevezett kiterjesztett garancia biztosítással könnyebben kifizethetőek ezek a nem várt kiadások.

A biztosítások legfontosabb szerepe az, hogy nyugalmat adjanak – mondta Busa Zoltán. Használt gépjármű vásárlása esetén óhatatlanul bizonytalanság és félelemérzet van bennünk, hogy elromlik, nem várt kiadást okoz. A kiterjesztett garancia a nem ismert hibák fedezésére szolgál.

Az autóknál két ismert biztosítástípus van:

  • a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás és
  • a casco.

Ezek baleset esetén alkalmazandók, ugyanakkor nem alkalmasak – a kiterjesztett garanciával ellentétben – a hibákat fedezni.

Különböző alkatrészcsoportokra lehet kötni szerződést: például a motorra és a sebességváltóra, de

szinte az egész gépkocsi lefedhető vele.

Amint a gépjárművet belaktuk, egyre kevésbé érdekes a termék – emelte ki Busa Zoltán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×