eur:
393.14
usd:
366.77
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyomtatott ívek egy Heidelberg nyomdagép kirakójában a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtandó Széchenyi Pihenőkártyák (SZÉP-kártya) gyártása közben a Pénzjegynyomdában.
Nyitókép: MTI/Pénzjegynyomda

Szép-kártya: két lehetőség közül választhat, aki eddig lemaradt

Tavaly óta új kormányrendelet szabályozza a Szép-kártya használatát: az egyik legfontosabb változás, hogy már nem kell május 31-ig felhasználni a kártyán lévő összeget, csak azoknak, akik tavaly nem kötöttek a kibocsátóval kártyaszerződést - hívta fel a figyelmet az OTP Bank cafeteriaüzletág-vezetője.

A 2018-as új jogszabály alapjaiban változtatta meg a Szép-kártya rendszerét. Az egyik ilyen változás az volt, hogy a kártyabirtokosoknak szerződést kellett kötni a kártya kibocsátójával.

"95 százalékuk már megkötötte ezt a szerződést, ami igazolja ennek a terméknek a népszerűségét" - mondta az InfoRádióban Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP cafeteriaüzletág-vezetője.

A lejáró egyenlegekkel kapcsolatban tisztázandónak nevezte, hogy idén már nem az a lejáró egyenleg, mint korábban: az OTP Szép-kártyákra 2017-ben feltöltött összegek már nem járnak le azoknál a kártyabirtokosoknál, akik megkötötték ezt a szerződést, vagyis a lejáró egyenleg problémája már igen kevés ügyfélt (19 ezer) érint.

Aki még nem szerződött, két lehetősége van:

vagy május 31-ig el kell költenie a pénzt valahogyan, vagy besétál valamelyik OTP-fiókba és szerződhet.

Azzal a pénzzel, ami a kártyán maradt, de a tulajdonosa nem intézkedett, a korábbi gyakorlatnak megfelelően ezt az összeget visszautalják a munkáltatók részére.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×