eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az orosz UTair légitársaság Boeing 737-es repülőgépének utasai érkeznek a moszkvai Vnukovó repülőteréről a sármelléki repülőtérre 2016. július 10-én. Másfél éves szünet után ettől a naptól újra közlekednek menetrend szerinti légi járatok a sármelléki repülőtér és Moszkva között; az első gépet novemberig még 17 járat követi.
Nyitókép: MTI/Varga György

Meglepetések várhatók a Balatonnál

Elindulhat a Hévíz-Balaton Airport fejlesztése.

Érkezik az Innovációs és Technológiai Minisztérium 240 millió forintos működési támogatása a Hévíz-Balaton Airport számlájára.

Az összeg működésre fordítható, s a korábbi évekkel ellentétben akár a béreket is finanszírozhatják belőle

- mondta Papp Gábor, Hévíz polgármestere a ZAOL kérdésére.

Idén várhatóan megkapja az önkormányzat annak a nettó 6,6 milliárd forintnak egy részét, ami a reptér infrastrukturális, terület- és eszközfejlesztését s környezetének rendbetételét szolgálja. A projekt több szakaszban, 3 év alatt valósul meg, és komoly fejlődést hozhat nemcsak Hévíznek és térségének, de egész Nyugat-Magyarországnak is - emelte ki a polgármester.

A háttérben komoly tárgyalásokat folytatnak több térséggel is, úgyhogy meglepetések várhatóak, akár már ebben az évben is.

Elképzelhető továbbá, hogy az önkormányzat által működési támogatásra adott évi 50 millió forintot 2020-ban már nem működésre, hanem fejlesztésekre vagy marketingtevékenységre fordíthatják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×