eur:
392.67
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kibertámadás miatt teljesen leállt az ország második legnagyobb bankja Máltán

Kibertámadás miatt teljesen leállt szerdán Málta második legnagyobb bankjának működése, ami káoszt keltett az ügyfelek körében és a kereskedelemben.

A Valetta Bank összes tevékenysége a fiókok, bankautomaták működésétől, a számítógépes otthoni ügyintézésen át egészen a villanypostai szolgáltatásig szünetelt, a pénzintézet honlapja is "ledermedt".

Joseph Muscat máltai kormányfő a történteket követően azt mondta a parlamentben, hogy számítógépes tolvajok megpróbáltak 13 millió eurót - bő 4 milliárd forintnyi összeget - ellopni nemzetközi tranzakciók kezdeményezésével Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Csehországban és Hongkongban lévő bankokba utalva.

A pénzintézet közleményben nyugtatta ügyfeleit, biztosítva őket arról, hogy számláikat és betétjeiket egyáltalán nem érintette a bűnözők próbálkozása. A bank közölte, hogy amilyen gyorsan csak lehet, visszaáll normális ügymenete. Tudatta továbbá, hogy szorosan együttműködik a helyi és nemzetközi rendőri hatóságokkal, hogy sikerüljön meglelni a kibertámadás forrását.

Málta történetében most fordult elő először ilyen jellegű kibertámadás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×