eur:
395.33
usd:
372.15
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, melyik csoport adta el a legtöbb autót a világon

Változott az élmezőny és megszorongatták a 2017-es éllovast.

Tavaly is a Volkswagen-csoport (VW) adta el a legtöbb járművet szerte a világon, sorrendben immár az ötödik évben, de a német társaságot megszorította a Renault, a Nissan Motor és a Mitsubishi Motors szövetsége.

A szerdán közzétett adatok szerint a francia és a japán autógyártók szövetsége együttesen 10,76 millió járművet - személyautót és könnyű haszongépjárművet - értékesített tavaly, ami 1,4 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi számot.

A Nissan globálisan 5,65 millió autót adott el, ez közel 3 százalékkal kevesebb mint egy évvel korábban. A Mitsubishi 1,2 millió, a Renault pedig 3,9 millió járművet értékesített, ami 18, illetve 3 százalékos emelkedést jelent éves összevetésben.

A Volkswagen AG már a múlt héten közölte, hogy minden márkáját beleértve 10,83 millió járművet értékesített tavaly, 0,9 százalékkal többet, mint 2017-ben.

A Scania és a MAN által gyártott nehézgépjárműveket nem számolva a Volkswagen-csoport 10,6 millió személyautót és könnyű haszongépjárművet adott el.

A Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség nem gyárt nehéz gépjárműveket.

A világranglistán második helyről a harmadikra szorult vissza a japán Toyota Motor, amely 10,59 millióra növelte értékesített járműveinek számát. A Hino Motors által gyártott haszongépjárműveket nem számolva a Toyota 10,39 millió járművet adott el tavaly.

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 17:01
×
×
×
×