INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 4. kedd
Dominika, Domonkos

biztosítás

síelés

utazás

Lavinaveszélyre figyelmeztető közlekedési jelzőtábla az ausztriai Filzmoosban 2019. január 8-án. Ausztria több tartományában nagy a lavinaveszély az utóbbi napokban lehullott, jelentős mennyiségű hó miatt.

Számíthatnak-e kártérítésre a hóban rekedt magyar síelők?

Infostart

A megkötött konstrukciótól függ, hogy fizet-e a biztosító azoknak, akik a hóban rekedtek - nyilatkozta az InfoRádiónak a CLB Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs igazgatója, miközben éppen a hóval elzárt ausztriai település felé tartott, hogy a magyar turistákat tájékoztassa a lehetőségeikről.

Ha az érintett síelők magasabb kategóriájú biztosítást kötöttek, akkor számíthatnak arra, hogy kártérítést kapnak a természeti körülmények miatt meghúsult utazásuk miatt - nyilatkozta az InfoRádiónak Németh Péter, a CLB Biztosítási Alkusz Kft. kommunikációs igazgatója.

Olyan kártérítés jöhet például szóba ilyenkor, ami a hosszabb szállodai tartózkodás költségeit fedezi.

Azért is járhat kártérítés, ha a biztosított nem tud kijutni a befizetett utazásra, vegy éppen nem tud onnan hazatérni.

Németh Péter azt javasolta az utazóknak, hogy feltétlenül kössenek az adott utazásra szóló biztosítást. Mint mondta: sokan még mindig abban bíznak, hogy például a bankkártyájukhoz tartozó biztosítás elegendő lesz.

A szakember szerint nem teljesen haszontalanok ezek a biztosítások, de többnyire kizárólag alapszolgáltatást nyújtanak, ami, különösen síelés esetén, számos szempontból nem elegendő, és csak a váratlan kiadások egy kisebb részét fedezi.

Több tucat magyart kellett kimenteni a hó fogságából

Präbichl a havazás és az útlezárások miatt napokra elérhetetlenné vált, több mint száz vendéget mentettek ki a stájer síterepről.

A vendégek között 64 magyar is volt, iskolai csoportok tanárokkal.

A mentés összehangolt művelet volt, amelyben részt vett a helyi lavinabizottság, a hegyimentők, a tűzoltóság, a mentők és a rendőrség.

Az InfoRádió úgy tudja, a kimentettek jól vannak, várhatóan vasárnapig lesznek Ausztriában a hó által elzárt területen.

Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018