eur:
392.16
usd:
366.4
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Egy munkatárs tankol a Mol üzemanyagtöltő-állomásán a III. kerületi Árpád Fejedelem úton 2017. január 18-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az üzemanyagárakról beszélt a jegybank illetékese

Az MNB főosztályvezetője szerint az üzemanyagárak csökkenése mérsékelte az átlagos fogyasztói árakat novemberben.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint novemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek októberhez képest, és 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Októberben 3,8 százalékos volt az infláció.

Az üzemanyagokért 4,7 százalékkal kevesebbet kellett fizetni novemberben, mint az előző hónapban. Az élelmiszerek ára egy hónap alatt 0,3 százalékkal, tavaly novemberhez viszonyítva átlagosan 4,5 százalékkal emelkedett. A szeszes italok 2,9, a dohányáruk ára átlagosan 6,2 százalékkal nőtt.

Várhegyi Judit, a jegybank főosztályvezetője az M1 műsorában elmondta, a havi infláció csökkenését az okozta, hogy az üzemanyagokért több mint 30 százalékkal kevesebbet kellett fizetni novemberben, mint az előző hónapban.

Az üzemanyagárak mellett, a cukor és a tej ára is mérséklődött novemberben, ezzel szemben a dohánytermékek ára tovább nőt októberhez képest - mondta az MNB főosztályvezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×