INFORÁDIÓ 
2019. október 14. hétfő
Helén

mnb

üzemanyagár

infláció

Budapest, 2017. január 18. Egy munkatárs tankol a Mol üzemanyagtöltő-állomásán a III. kerületi Árpád Fejedelem úton 2017. január 18-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Az üzemanyagárakról beszélt a jegybank illetékese

Infostart

Az MNB főosztályvezetője szerint az üzemanyagárak csökkenése mérsékelte az átlagos fogyasztói árakat novemberben.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) jelentése szerint novemberben a fogyasztói árak átlagosan 0,3 százalékkal csökkentek októberhez képest, és 3,1 százalékkal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Októberben 3,8 százalékos volt az infláció.

Az üzemanyagokért 4,7 százalékkal kevesebbet kellett fizetni novemberben, mint az előző hónapban. Az élelmiszerek ára egy hónap alatt 0,3 százalékkal, tavaly novemberhez viszonyítva átlagosan 4,5 százalékkal emelkedett. A szeszes italok 2,9, a dohányáruk ára átlagosan 6,2 százalékkal nőtt.

Várhegyi Judit, a jegybank főosztályvezetője az M1 műsorában elmondta, a havi infláció csökkenését az okozta, hogy az üzemanyagokért több mint 30 százalékkal kevesebbet kellett fizetni novemberben, mint az előző hónapban.

Az üzemanyagárak mellett, a cukor és a tej ára is mérséklődött novemberben, ezzel szemben a dohánytermékek ára tovább nőt októberhez képest - mondta az MNB főosztályvezetője.

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018