eur:
393.48
usd:
368.78
bux:
65881.47
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Elkerülhetetlennek és sokkal súlyosabbnak látszik a következő válság

Ray Dalio milliárdos befektető szerint két éven belül jön, és jóval nagyobb lesz a krízis, mint 2008-ban.

Elkerülhetetlen és sokkal súlyosabb lesz a következő válság, mint a tíz évvel ezelőtti volt - mondta el a CNBC-nek adott interjúban Ray Dalio. A Portfolio által idézett milliárdos befektető szerint a következő válság társadalmi és politikai oldalról nézve sokkal súlyosabb lesz, mint az előző, és sokkal nehezebb lesz abból kilábalni. Egy lassan kialakuló, sokkal erősebb hitelválságot vizionál, amelynek nagyobb társadalmi és nemzetközi hatását érezzük majd.

Dalio szerint a mostani gazdasági ciklusnak még nagyjából két éve van, és hozzátette, hogy a mostani gazdasági környezet leginkább az 1935-1940-es időszakra, míg a 2008-2009-es pénzügyi válság inkább az 1929-1932-es nagy gazdasági világválság időszakára hajazott.

A milliárdos befektető óvatosságra inti a piaci szereplőket és befektetőket, szerinte a piaci kockázatok a következő két évben látványosan felfutnak majd, miután a gazdaságban eddig parlagon heverő készpénzt már beforgatták a piaci szereplők, a vállalati adócsökkentések hatása pedig már a múlté.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×