INFORÁDIÓ 
2019. július 22. hétfő
Magdolna

válság

ray dalio

jóslat

Elkerülhetetlennek és sokkal súlyosabbnak látszik a következő válság

Elkerülhetetlennek és sokkal súlyosabbnak látszik a következő válság

Infostart

Ray Dalio milliárdos befektető szerint két éven belül jön, és jóval nagyobb lesz a krízis, mint 2008-ban.

Elkerülhetetlen és sokkal súlyosabb lesz a következő válság, mint a tíz évvel ezelőtti volt - mondta el a CNBC-nek adott interjúban Ray Dalio. A Portfolio által idézett milliárdos befektető szerint a következő válság társadalmi és politikai oldalról nézve sokkal súlyosabb lesz, mint az előző, és sokkal nehezebb lesz abból kilábalni. Egy lassan kialakuló, sokkal erősebb hitelválságot vizionál, amelynek nagyobb társadalmi és nemzetközi hatását érezzük majd.

Dalio szerint a mostani gazdasági ciklusnak még nagyjából két éve van, és hozzátette, hogy a mostani gazdasági környezet leginkább az 1935-1940-es időszakra, míg a 2008-2009-es pénzügyi válság inkább az 1929-1932-es nagy gazdasági világválság időszakára hajazott.

A milliárdos befektető óvatosságra inti a piaci szereplőket és befektetőket, szerinte a piaci kockázatok a következő két évben látványosan felfutnak majd, miután a gazdaságban eddig parlagon heverő készpénzt már beforgatták a piaci szereplők, a vállalati adócsökkentések hatása pedig már a múlté.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018