INFORÁDIÓ 

2018. április 25. szerda
Márk

Magyar bor kapott óriási elismerést

Infostart
A világ egyik legnagyobb elismertségű és presztízsű versenyén, a párizsi Vinalies Internationales-n nyert ezüstérmet a magyarországi Canter Borház 2017-es évjáratú Magnus sárgamuskotálya – írja a Magyar Idők.

A versenyen minden évben több mint háromezer palack bor szerepel a világ minden tájáról. 2018-ban több mint három és fél ezer palack borral neveztek a résztvevők, amelyből a balatoni Canter Borház 2017-es évjáratú Magnus sárgamuskotálya ezüstérmet szerzett a különösen erős fehér bor kategóriában.

„Büszkék vagyunk erre a sikerre, hiszen az idei mezőny is nagyon erős volt, ezért is különösen nagy megtiszteltetés egy ilyen rangos díjat elnyerni. A 2017-es sárgamuskotályunk egy igazán különleges darab, hiszen a szőlőfürtöket teljes érettségében szüreteltük, a préselés előtt héjon áztatott mustot lassan kierjesztve gyönyörű, izgalmas illatú, komplex bor kerekedett, amely a pohárba töltve fűszerek és gyümölcsök illatainak varázslatos egységével hódít” – mondta a lapnak Gelencsér Gergő főborász.

A Canter Borház Európa egyik legmodernebb borászataként épült fel a Balaton északi partján fekvő Zánka településen. Tervezőinek az volt a célja, hogy olyan páratlan borászatot alkossanak, amely volumenében felveszi a versenyt a nagyokkal, miközben minőségében az elérhető legmagasabb technológiai és borászati színvonalat képviseli.

A címlapról ajánljuk