eur:
393.02
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Nagy bajra figyelmeztetnek - tankönyvekbe illő lufi nőtt

Akkorát estek a kripotdevizák, hogy egy nap alatt 60 milliárd dollárral csökkent a piaci értékük. Sok rossz hír jött össze, és van köztük egy elemzés, ami egyenesen arról szól, hogy a kriptodevizák belső értéke nulla, a Bitcoin egy lufi és hamarosan ki fog durranni.

Csütörtökön folytatódott a nagyobb kriptodevizák árfolyamának mélyrepülése, miután ismét szabályozói szigorításokról érkeztek hírek, valamint arról, hogy a Google tervei szerint megtiltaná az általa nyújtott szolgáltatásokon belül a kriptodevizák hirdetéseit - írta a Napi.hu a CNBC alapján.

A gigantikus,

15 ezer milliárd forintnak megfelelő piaci zuhanást

előidéző hírek között szerepelt egy elemzés, amit az Allianz Global Investors közgazdasági és stratégiai üzletágának vezetője tett közzé. Az 500 milliárd eurónyi vagyon befektetéséért felelős cég szakértője szerint

a blokklánc technológia ugyan értékes lehet a jövőben, de a kriptodevizák értéktelenek.

Szerintük azok belső értéke nulla, valójában - szemben az államkötvényekkel, a jegybanki pénzzel vagy a részvényekkel - egy  senkivel szemben nem érvényesíthető követelést testesítenek meg, s nem generálnak semmilyen jövedelmet. Mint írják, az arannyal való összehasonlítások falsok, hiszen a nemesfémet már két és félezer éve széles körben elfogadják mint értékmegőrző eszközt, ez a kriptodevizákról nem állítható.

Az Allianznál úgy vélik,

eközben a bitcoin mutatja mind azokat a tulajdonságokat, amelyek egy buborékban lévő termékre jellemzőek.

Túl vannak kereskedve, a befektetők azt hiszik, valamilyen fajta új korszakot képviselnek, túl nagy tőkeáttétellel ülnek benne a befektetők. A bitcoin szerintük egy tankönyvekbe illő lufi, ami talán hamarosan kidurran.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×