eur:
393.76
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Életszínvonal Magyarországon - most minden kiderül

Indul a háztartások életkörülményeit vizsgáló éves adatfelvétel a Központi Statisztikai Hivatalnál. A kérdezőbiztosok 10 ezer háztartást keresnek fel március elseje és május 10-e között - mondta az InfoRádiónak a KSH Életszínvonal-statisztikai felvételek osztályának vezetője.

A kérdezőbiztosok személyesen tájékoztatják a megkérdezetteket a felvétel körülményeiről és céljáról – tájékoztatott Jamalia Natalie. A KSH osztályvezetője hozzátette: a válaszadó háztartások eldönthetik, hogy interneten töltik ki a kérdőívet, vagy személyesen reagálnak a kérdezőbiztosoknak.

A felvétel alapvetően a háztartások életkörülményeire kíváncsi, a kérdőív három blokkból áll: háztartási, fogyasztási és személyi részre oszlik a dokumentum. A KSH a lakáshelyzetre, a jövedelemre, fogyasztási szokásokra, iskolai végzettségre és foglalkoztatási helyzetre kíváncsi.

A statisztikai hivatal 2018 decemberében fogja publikálni az eredményeket. Bár életkörülményekkel vonatkozó adatfelvételt régóta bonyolít a hivatal, az Eurostat módszertana alapján pedig 2005 óta dolgozik a KSH – mondta Jamalia Natalie. A felmérést évente végzik el, ugyanúgy mint minden uniós tagállamban. 

 

A háztartásokat statisztikai módszerekkel véletlenszerűen választják ki két lépcsőben: először 294 települést választottak ki, majd címeket a KSH címregiszteréből.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×