eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

KSH: százmilliárd euró fölött az export 2017-ben

Az áruforgalmi export értéke tavaly elérte a 100,581 milliárd eurót, és 8,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg az import 11,1 százalékos emelkedéssel 92,499 milliárd euró volt. A 8,082 milliárd euró külkereskedelmi többlet 1,643 milliárd euróval kevesebb lett az előző évinél - jelentette pénteken második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A múlt év utolsó hónapjában a kivitel 2,5 és a behozatal 2,3 százalékos éves növekedésének eredményeként a külkereskedelmi többlet 513 millió euró volt, 23 millió euróval több, mint egy évvel azelőtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×