eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tovább zuhan a bitcoin árfolyama

Tovább zuhan a bitcoin árfolyama

Kedden kora reggel folytatódott a bitcoin árfolyamesése, miután hétfőn 10 százalékkal gyengült a dollárhoz képest.

A legismertebb kriptovaluta, a bitcoin kedden valamivel 7100 dollár alatt indított, a nyitástól számított első hat órában folyamatosan gyengült, 6 órakor mélypontra, 6021,9 dollárra süllyedt.

A bitcoint reggel fél nyolckor 6161 dolláron jegyezték. Ez mintegy 69 százalékos gyengülés a december 17-én beállított 19 666 dollár rekordszinthez képest.

Hétfőn két bejelentés is gyengítette a kriptovaluták iránti befektetői bizalmat. Egyrészt az, hogy a kínai hatóságok a kriptodevizák kereskedésével foglalkozó összes internetes oldal blokkolására készülnek, miközben több nagy amerikai és brit bank megtiltotta ügyfeleinek, hogy hitelkártyáikkal vásároljanak bitcoint vagy más digitális devizát.

Elemzők szerint azért a szigorúság a bankok részéről, mert attól tartanak, hogy klienseik komoly árfolyamveszteséget szenvednek el, az pedig megnöveli a rossz hitelek nagyságát a hitelkártyákon.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×