INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Senki sem utazhat úgy a MÁV vonalain mostantól, mint korábban

InfoRádió
A jövő évi menetrendkönyvet már nem nyomtatja ki a MÁV, de mindenki letöltheti magának pdf-ben.

A három hét múlva lejáró menetrendkönyv az utolsó, a 2018-ast már nem nyomtatja ki a MÁV, de mindenki letöltheti magának pdf-ben.

Régóta kering a hír, hogy az aktuális menetrendkönyv az utolsó, de most tényleg ez a helyzet. A MÁV megerősítette, hogy 2018-ra már nem nyomtatják ki - írja a Fonódó blog.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium hozzájárult a nyomtatott menetrendkönyvek megszüntetéséhez a 2017/2018. évi menetrendi évtől, az már nem jelenik meg - közölte a MÁV.

vasút gyorsvasút kisvasút magazin menetrend NFM
Menetrendnemzedékek 1936-tól az utolsóig

Egy 2014-ben végzett utaselégedettségi vizsgálat szerint az utazók mindössze 1,5 százaléka tájékozódik már csak a menetrendkönyvből. A nemzetközi tendencia is ennek megfelelő: a Német Vasút 2008/2009-ben, az Osztrák Vasút 2011/2012-ben szüntette meg a nyomtatott menetrendkönyvet.

A menetrendkönyvek szerepét az elektronikus utastájékoztató csatornák mellett a jelenleginél hangsúlyosabban és szélesebb körben megjelenő vonali menetrendek veszik át. Továbbra is biztosított lesz a vasúti menetrend belföldi közszolgáltatási tartalmának naprakész elérhetősége és letölthetősége az Elvirában és a MÁV-csoport honlapján.

A címlapról ajánljuk