eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Fordulat a Tescónál

Fordulat a Tescónál

A pénteki és szombati sztrájk után ismét tárgyalt egymással a Tesco vezetése és a szakszervezetek. A megbeszélés részeredményeket hozott – írta a 24.hu.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének (KDFSZ) elnöke a portállal közölte, hogy kompromisszumot ajánlottak a szakszervezetek: szeptember 25-ig adtak újabb határidőt a Tescónak. A cég ekkorra elkészíti azt a programot, ami alapján mérni lehet az áruházak működését.

A szakszervezet továbbra is

fenntartja a 15 százalékos létszámemelés követelését, de az áruházlánc jelentése alapján meg fogják vizsgálni, hogy az egyes áruházakban mekkora pluszlétszámra lehet szükség.

Volt már olyan áruház, ahol létszám- vagy óraszámnövelés történt, amit pozitívnak tartanak a szakszervezetek, de úgy vélik, ez még kevés.

A szakszervezetek továbbra is fenntartják a 25 százalékos béremelési igényt. Erre legkésőbb október 2-ig kell választ adnia az áruházláncnak – mondta Bubenkó Csaba.

Részsiker, hogy Herceghalmon bevezethetik a területi alapú bérkiegészítést (16 ezer forint), valamint a boltvezetőknél (azok körében, akik a legkevesebbet keresik) felülvizsgálják a fizetéseket, illetve ahol összecsúsztak a bérek, korrekció is történhet – jelezte Bubenkó. Azt még mindig nem tudni, milyen formában fogják elismerni a több éve ott dolgozókat.

Továbbra is problémásnak látja a munkaeszközök cseréjét, de kedvező, hogy a kasszasorokra 750 új széket szerelnek be hamarosan, valamint tesztelik az új bakancsokat, és később a régieket lecserélik.

A szakszervezet azt vállalta, hogy egyelőre nem hirdet újabb sztrájkot,

de a sztrájkbizottságok maradnak, működnek, és a munkabeszüntetés lehetősége továbbra is fennáll.

Óriási érdemi előrelépésként értékelte Bubenkó, hogy a szerdán a közép-európai vezetővel videótárgyalást folytatnak a helyzetről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×