INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

lakás

építés

buildecon

A szakértők is csak ámulnak, mennyire kilőtt az építőipar

Infostart / InfoRádió

Felfutottak a lakásépítési beruházások, miközben az irodák építési piaca is növekszik - derül ki egy több cég által készített felmérésből. Gáspár János, a Buildecon munkatársa az InfoRádiónak elmondta: a magas- és mélyépítés is bővül, a sport célú beruházásokat pedig egy-egy nagy beruházás húzta fel.

"Ha azt vizsgáljuk, mennyi pénz költöttek el az első negyedévben az építőiparban, komoly fellendülést látunk 2016 első negyedévéhez képest. Összességében a teljes építési piacon 16 százalékos emelkedést mértünk, a részpiacokat tekintve pedig

egészen extrém növekedést látunk a lakásépítésnél: több mint 100 százalékosat"

- részletezte a több cég által készített felmérés eredményét a Buildecon munkatársa az InfoRádiónak. 

"A magasépítésnél összesen 15 százalékos emelkedést regisztráltunk, a mélyépítésben pedig 18 százalékos a növekedés" - tette hozzá Gáspár János.

Elmondta, hogy a magasépítés terén az irodapiacon látni nagyon nagy növekedést a teljesítménymutatóban, vagyis abban, hogy mennyi pénzt költöttek el az adott időszakban irodaépítésre vagy lakásépítésre.

A szakértők is csak ámulnak, mennyire kilőtt az építőipar

"Összességében megduplázódott az az összeg, amelyet az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest az iroda típusú objektumokra költöttek. Ez mintegy 35 milliárd forintot jelent" - mutatott rá a szakértő.

Az összes megkezdett munka értéke az előző év azonos időszakához képest ugyancsak komoly emelkedést, 30 százalékos növekedést mutat.

"A tavalyi év első negyedévében 28 milliárd, míg az idei első negyedévben 36 milliárd forint értékű munka kezdődött el irodaépületeken"

- számolt be Gáspár János.

Kapcsolódó hang

170515 GAZ1 1345 Építésaktivitás CD
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018