eur:
392.17
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Brutális bevételt hozhat a Sziget

Brutális bevételt hozhat a Sziget

Idén is nyereséggel számolnak a Sziget fesztivál szervezői – mondta a Világgazdaságnak Kádár Tamás, a Sziget operatív vezetője a Világgazdaságnak. Hozzátette: a nyári fesztivál bevétele hétmilliárd forint körül alakulhat, és a rendezők 10 százalékos nyereséggel számolnak.

A bevétel legnagyobb része, mintegy 85 százaléka a jegyek értékesítéséből folyhat be, tíz százalékát teszik ki a szponzori bevételek, amihez jönnek még az egyéb források, az állami támogatás mértéke pedig nem éri el az 1 százalékot.

Az idei lesz a 25. Sziget fesztivál. Míg 1993-ban 26 milliós költségvetésből gazdálkodtak a szervezők, addig a jubileumi fesztivál 6,3 milliárd forintból áll össze – mondta Gerendai Károly főszervező egy csütörtöki sajtótájékoztatón.

Brutális bevételt hozhat a Sziget

A Sziget tehát mára egy baráti társaság hirtelen jött ötletéből professzionális gazdasági társággá vált – tette hozzá Gerendai.

A tavalyi Szigetet mintegy 5,7 milliárd forintból sikerült kihozni, vagyis idén nagyjából 12 százalékkal növekednek a kiadások.

A Sziget látványvilága nemzetközi viszonylatban is különleges, látványos, és idén próbálják még színesebbé tenni. A költségek körülbelül felét a programok viszik el, a negyven százalékot az üzemeltetési és a technikai kiadások, 10 százalékot pedig a különböző szolgáltatások – tette hozzá Kádár.

Az idei Szigeten legalább a tavalyi látogató számot szeretnék elérni

mondta a Világgazdaságnak Kádár. Az elmúlt 24 évben egyébként összesen 7,928 millió látogató volt kíváncsi a Sziget programjaira.

Az idén augusztus 9-16 közötti fesztiválon több mint ezer program fogadja a látogatókat, a program helyszínek is bővülnek, és például 52 országból érkeznek előadók – emelte ki Kardos József programigazgató.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×