eur:
393.03
usd:
366.52
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Részvényenként 106 forint osztalékot fizet a Richter

Részvényenként 106 forint osztalékot fizet a Richter

Részvényeként 106 forint osztalékot fizet az idén a Richter Gedeon gyógyszergyár, erről döntött a társaság éves közgyűlése szerdán.

Az osztalék kifizetése június 12-én kezdődik. A saját részvényekre eső osztalékot a társaság az osztalékra jogosult részvényeseknek fizeti ki.

A gyógyszeripari vállalat a 2016. évi, magyar számviteli szabályok szerinti 54,474 milliárd forint adózott eredményéből

összesen 19,756 milliárd forintot fizet ki osztalékként a részvényeseknek.

A fennmaradó 34,718 milliárd forint eredménytartalékba kerül.

Részvényenként 106 forint osztalékot fizet a Richter

Tavaly részvényenként 72 forint osztalékot fizetett a cég.

A Richter Gedeon Nyrt. konszolidált adózott nyeresége 24,4 százalékkal nőtt 2016-ban, 67,023 milliárd forintot tett ki. A csoport éves árbevétele 389,69 milliárd forint volt, 6,7 százalékkal több, mint az előző évben.

Euróban mérve 6,1 százalékkal 1,25 milliárd euróra emelkedett a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált beszámoló szerint, a közgyűlés ezt jóváhagyta.

A közgyűlésen a részvényesek 53,12 százaléka volt jelen.

Bogsch Erik vezérigazgató a tavalyi évet értékelve elmondta, hogy a vállalat előrelépett mind rövid, mind hosszú távú stratégiája megvalósításában.

Kiemelte, hogy

a Richter a szellemi hozzáadott értékre, az eredeti saját fejlesztésű készítményekre koncentrál,

emellett az erős hatóanyag- és gyógyszergyártásra, valamint a sok országra kiterjedő értékesítési hálózatára is támaszkodik a stratégia megvalósítása során. Hozzátette, hogy a termékportfólió erősítése, ezen belül is a nőgyógyászati készítményeké szintén fontos cél.

A vezérigazgató

2016 kiemelt eseményei közé sorolta a cariprazine amerikai piacra kerülését tavaly márciusban.

Az antipszichotikum törzskönyvezési kérelmét ezzel egyidejűleg az európai gyógyszerügyi hatóság is befogadta, és nyáron a Richter megállapodást kötött a Recordati olasz céggel a készítmény forgalmazására a nyugat-európai piacon, valamint Algériában, Tunéziában és Törökországban.

Bogsch Erik hozzátette, hogy mindez 17 év eredménye, a termék forgalomba kerüléséhez összesen 500 millió dollárnyi költség kellett, és a tavalyi 9 hónapban a forgalma már elérte a 90 millió dollárt.

A jóindulatú nőgyógyászati daganatok kezelésére szolgáló Esmya nevű készítménnyel kapcsolatban a vezérigazgató beszámolt arról, hogy az Amerikai Egyesült Államokban sikeres klinikai vizsgálatok folytak, amelyek megnyitják a lehetőséget az amerikai forgalmazási engedély benyújtásához, várhatóan az idei harmadik negyedévben.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×