eur:
392.5
usd:
365.82
bux:
66629.59
2024. április 26. péntek Ervin
Ennyibe kerül a húsvét

Ennyibe kerül a húsvét

A húsvéti ünnepre való készülődés időszakában jellemzően megélénkül a kereslet egyes élelmiszerek iránt, a rájuk fordított összeg nagysága pedig jóval meghaladja egy átlagos hónap kiadását. A sonka és a tojás a húsvéti időszakban a legkeresettebb, de a csokoládé forgalma is jelentősen növekszik – állapította meg a KSH elemzése.

2016 márciusában (akkorra esett a húsvét) a háztartások egy főre jutó fogyasztási kiadása 74,9 ezer forintot tett ki összesen, ebből a legnagyobb arányban (27,4%) élelmiszerekre és alkoholmentes italokra költött a lakosság.

Az élelmiszerek közül sonkára, szalámira 2016-ban a húsvét közeledtével, márciusban adta ki a legtöbbet a lakosság,

fejenként 1209 forintot.

Az összeg mintegy harmadával (33,9%-kal) haladta meg a 2016. évi átlagos havi értéket.

Tojásból is húsvét környékén vásárolunk a legtöbbet, az egy főre jutó fogyasztás volumene 2016 márciusában közel negyedével (23,4%-kal) volt magasabb az éves átlagnál.

A húsvéti időszakban szalámiból, sonkafélékből 2016-ban 0,7 kg fogyott fejenként, ami több mint másfélszerese, a fejenként vásárolt 15 db tojás pedig negyedével több az éves átlagos mennyiségnek.

Csokoládéra is ebben az időszakban ad ki a legtöbbet a lakosság: 2016 márciusában

fejenként 796 forintot költöttek

erre a háztartások, ami 76,1%-kal haladta meg egy átlagos hónap fogyasztását a vizsgált évben.

Az alkoholos italokra kiadott összeg is emelkedik az ünnepnapok közeledtével, erre 990 forintot fordítottak a háztartások fejenként húsvét előtt.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×