eur:
392.72
usd:
366.38
bux:
66745.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Bővít az IT Services Hungary

Újabb 300 munkahelyet kíván teremteni az IT iparágban a 2006-ban alakult IT Services Hungary Kft. (ITSH). A cég ennek érdekében korszerűsíti és bővíti pécsi épületeit, a felújításra pályázaton a Jánosik és Társai Kft. nyert megbízást.

Az ITSH jelenleg 572 embert foglalkoztat Pécsett. A vállalat egy tavaly végzett felmérés szerint az IT iparág iránt érdeklődő angol és német nyelvet beszélők körében a második levonzóbb munkáltató.

– tájékoztatott Jánosik Lajos, a kivitelezést nyert cég tulajdonosa.

A tavalyi év tapasztalatai alapján, reagálva a piaci helyzetre a Jánosik Kft.-nél létrehozták az építőipar 2-es üzletágat. Az új szervezet első munkáinak egyike a pécsi építkezés -– tájékoztatott Jánosik Lajos, a kivitelezést nyert cég tulajdonosa.

Az új épületrész, az alagsoron és a földszinten kívül, négy emeletes lesz, szintenként 413 négyzetméterrel. Összesen csaknem 2500 négyzetmétert építenek be. A külső homlokzat mérete eléri az 1300 négyzetmétert. A 6 hónapig tartó munkán mintegy félszáz ember, javarészt helyi vállalkozó, dolgozik majd.

A Jánosik Kft. építőipar 1-es és építőipar 2-es üzletág munkáinak ez évre tervezett árbevétele összesen eléri az 4,5 milliárd forintot.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×