eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk

Brutális bírságot fizet a Moody's

A Moody's több éve tartó ügy végére tett pontot azzal, hogy beleegyezett 864 millió dollár bírság kifizetésébe.

A vád az volt a világ egyik legnagyobb hitelminősítőjével szemben, hogy felülértékelt számos jelzálogfedezetű értékpapírt még a nemzetközi pénzügyi válság előtt. A pozitív ajánlás alapján a befektetők nagy számban vásárolták ezeket a papírokat, amelyeknek a piaca egyre csak dagadt, majd kipukkadt, maga alá temetve igen sok befektetőt. Elemzők szerint a jelzálog fedezetű értékpapírpiac összeomlása idézte elő a pénzügyi válságot.

A létrejött megállapodás értelmében a Moody's mintegy 437 millió dollárt fizet az amerikai igazságügyi minisztériumnak, a többi pénzt pedig a vizsgáltban részt vett 21 amerikai szövetségi állam között osztják szét.

A Moody's-hoz hasonló vádak miatt korábban több mint 1,3 milliárd dollár bírságot szabtak ki a nemzetközi hitelminősítők másik nagyágyújára, a Standard and Poor's-ra.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 07:57
×
×
×
×