eur:
395
usd:
365.48
bux:
65377.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nemzetközivé válik a magyar piacvezető

Októbertől 24 Tesco áruházban végezhet takarítási szolgáltatást Szlovákia területén a Jánosik és társai Kft. – tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa, hozzátéve: ezzel megkezdték nemzetközi terjeszkedésüket.

A vállalkozás több mint 10 éve van jelen a hazai szupermarketek, áruház láncok takarításában. Kelet-Magyarországon összesen csaknem 52.000 négyzetméteren,

Nyugat-Magyarországon mintegy 54.000 négyzetméteren, míg a pesti régióban csaknem 120.000 négyzetméteren dolgozik a cég mintegy 450 alkalmazottja a Tesco áruházakban a tiszta, kulturált vásárlási körülmények megteremtésén.

Hírük átjutott az országhatáron túlra is, így a cég felkérést kapott a szlovákiai Tescótól.

Egyelőre 24, Pozsony környéki áruház takarítására szerződtek. Amennyiben a magyarországi takarítási színvonalat Szlovákiában is tudják biztosítani, úgylehetőségük lesz akár nagyobb hipermarketek takarítására is.

A megbízások az eladóterek, raktárak, irodák teljes körű és a külterületek bizonyos takarítási szolgáltatására szólnak.

Akárcsak Magyarországon, más uniós tagállamokban is nagyon szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Tevékenységüket hetente ellenőrzik.

Az új megbízatás új kihívásokkal is jár, ami már a munkaerő toborzásánál is jelentkezik, hiszen például mások a munkabérek, a munkaügyi,- adózási szabályok, valamint a nyelvi különbségek is külön odafigyelést igényelnek. Ennek áthidalására a cég miskolci irodájában - szlovák nyelvet anyanyelvi szinten beszélő - munkatársat alkalmaz.

A több lábon álló Jánosik és Társai Kft. ez évi tervezett nettó árbevétele 10 milliárd forint, ebből a takarítási ágazat részesedése mintegy 50 százalék.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 10:22
×
×
×
×