eur:
394.31
usd:
370.36
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Magyarországon sem szolgáltathat a Best Choice

Magyarországon sem szolgáltathat a Cipruson felfüggesztett Best Choice FBC Ltd., a hazai ügyfelek megkeresésére a ciprusi felügyelet nyújt tájékoztatást - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Az MNB közölte: a ciprusi értékpapír- és tőzsdefelügyelet (CySEC) 2016. július 25-én kelt és 2016. augusztus 9-én publikált döntésében felfüggesztette a felügyelete alatt működő Best Choice FBC Ltd. (székhely: 3090 Limassol, Agias Zonis, Dena House 73 3rd Floor) befektetési szolgáltatási tevékenységét, és kötelezte a társaságot a jogszerű és prudens működés helyreállítására megadott határidőn belül.

A Best Choice FBC Ltd. Magyarország területén határon átnyúló szolgáltatás keretében 2014. október 16-a óta meghatározott befektetési szolgáltatási tevékenységek és kiegészítő szolgáltatások végzésére volt jogosult.

A CySEC döntése értelmében a Best Choice FBC Ltd. jelenleg Magyarországon sem folytathat befektetési szolgáltatási tevékenységet a felfüggesztés hatálya alatt, így többek között új ügyféllel szerződést nem köthet, ügyfélmegbízást nem vehet fel és nem hajthat végre a meglévő ügyfelek részére, rendelkezés esetén köteles lezárni az ügyfelek nyitott pozícióit és kiadni az ügyfelek tulajdonát képező pénzeszközöket.

Az MNB arra hívja fel a magyarországi ügyfelek figyelmét arra, hogy az ügyben további tájékoztatást a CySEC ad (cím: 27 Diagorou Str. CY-1097 Nicosia, telefon: +357 22506600, fax: +357 22506700, postacím: P.O BOX 24996 1306 Nicosia).

Címlapról ajánljuk
Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Egyetemi bérkövetelések: előrelépés még nincs, államtitkári ígéret már van

Hankó Balázs megígérte, megvizsgálják, hogy az általa ismert fizetési adatok miért nem egyeznek az egyetemi dolgozók bérpapírjain szereplő számokkal. Gregor Anikó, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete ELTE Társadalomtudományi Karának szakszervezeti titkára az InfoRádióban elmondta: hasznos volt az újabb egyeztetés, két hét múlva pedig újra tárgyalni fognak.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×