INFORÁDIÓ
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita

kormányzati tevékenység

vagyonpolitika

magyar fejlesztési bank

Átalakul a kormányzati munkamegosztás a postaügy és a nemzeti pénzügyi szolgáltatások területén

InfoRádió / MTI

Átalakul a postaügy és a nemzeti pénzügyi szolgáltatások területén a kormányzati munkamegosztás: július 30-tól a nemzeti fejlesztési miniszter felelős a kormányzati tevékenység összehangolásáért a vagyonpolitikában, ideértve a postaügyet és a Magyar Fejlesztési Bankot is - olvasható a pénteki Magyar Közlönyben.

A kormány megszüntette a Miniszterelnökségen a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkári tisztséget. A megszüntetett államtitkári tisztséghez tartozó feladatok teljes körű ellátására kormánybiztost neveztek ki, akinek a munkáját segítő munkaszervezetet, valamint az ott dolgozó kormánytisztviselőket, munkavállalókat a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz (NFM) rendelte. A határozat értelmében a kormánybiztos tevékenységét a NFM szervezetében működő titkárság segíti.

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter június 30-án jelentette be, hogy a postaügyért és a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős kormánybiztosi feladatot eddig ellátó államtitkár, Németh Lászlóné nyugdíjba vonul. Helyére kormánybiztosként Bártfai-Mager Andreát nevezték ki, aki ezért lemondott monetáris tanácsi tagságáról.

A kormány július 6-án megjelent határozatában felhívta az új kormánybiztost, hogy a postaügyi és nemzeti pénzügyi szolgáltatási feladatok hosszú távú, stabil ellátásának elősegítése érdekében szeptember 15-ig készítsen átfogó stratégiát, és tegyen javaslatot a kormány részére a szükséges szervezeti és eljárási folyamatok átalakítására.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018