eur:
389.18
usd:
361.73
bux:
68596.99
2024. május 7. kedd Gizella

Átadták a komáromi hajókikötőt

Szombaton délelőtt átadták a komáromi hajókikötőt, az eseményen Molnár Attila (FIDESZ-KDNP) Komárom város polgármestere elmondta, hogy mindössze négy hónap alatt valósult meg a Széchenyi 2020 program keretében a kikötő intermodális kapacitás növelését célzó beruházás ,728 millió forintból.

A beruházáshoz 619 millió forint uniós és állami támogatást használtak fel.

A polgármester hozzátette: a kikötő területe logisztikai szempontból kiemelt jelentőségű, hiszen az autópálya közelsége, a vasúti pálya és rendező pályaudvar kialakítása lehetőséget nyújtott az intermodális rendszer kialakításához, a kikötő fejlesztéséhez. A fejlesztések nem csak a gazdaságos vízi szállítást teszik lehetővé, de kedveznek a személyszállító hajók kikötésének is, így a város bevételei az iparűzési adó mellett az idegenforgalmi jövedelmekkel is gyarapodhatnak.

Kancz Csaba, Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott elmondta, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően a kikötői áruforgalom jelentős mértékben nőhet, akár a jelenlegi ötszörösére.

Komáromban a teherhajók rakodásának elősegítésére épített partfalat hoztak létre. Itt mobil kirakógéppel vagy daruval mozgatják az árut, mely szállítószalag-rendszeren át jut el a hajókból a teherautókba, vagy fordítva. A létesítmény megvédi a kikötőt a zajló jégtől és az uszadék fától is. A kikötő további fejlesztése során a vasút lehetőségeinek kihasználása, a konténerforgalom beindítása, és olyan technológiai kiszolgáló tevékenység biztosítása, amely az alapkikötői tevékenységet is elősegíti. 

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×