eur:
395.31
usd:
372.19
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Lejár az energetikai audit határideje

Már egy hónapja sem maradt a nagyvállalatoknak, hogy eleget tegyenek az energiahatékonysági törvényben foglalt energetikai auditálási kötelezettségüknek, az auditálást igazoló dokumentációt december 5-ig kötelező megszerezniük az érintett cégeknek - hívta fel a figyelmet az MVM Partner Zrt. hétfői közleményében.

A tájékoztatás szerint az energetikai audit során egy meghatározott módszerrel felmérik az adott épület vagy létesítmény energia veszteségpontjait, és meghatározzák, illetve számszerűsítik az energia-megtakarítási lehetőségeket.

Az audit során a veszteségfeltárás mellett korszerű módszerek alkalmazásának lehetőségeit is vizsgálják, amelyek lehetnek a megújuló technológiákat, valamint a hulladékhő-hasznosítást alkalmazó lehetőségek, vagy energiatudatos felhasználást célzó javaslatok, intézkedések is.

Az európai uniós szabályozás alapján megalkotott energiahatékonyságról szóló törvény értelmében a nagyvállalatoknak december 5-ig első alkalommal, attól kezdve pedig négyévente kell az energetikai auditot elvégeztetniük. Akik idén ennek nem tesznek eleget, azoknak ezt legkésőbb jövő év végéig pótolniuk kell, mivel onnantól szankció kiszabására kell felkészülniük.

A közlemény szerint az energetikai audit úgy kerülhető el, ha az adott nagyvállalat erre akkreditált szervezet által tanúsított ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszert működtet. Ez utóbbi egy olyan menedzsment-rendszert takar, amelynek célja a vállalat energiahatékonyságának és energiatudatosságának folyamatos és számszerűsíthető mérése, nyomon követése, valamint a bevezetett intézkedések hatásainak folyamatos felülvizsgálata, és ennek eredményeként az energiahatékonyság növelése.

Az MVM Partner új szolgáltatási csomagjának keretében akár teljes körűen képes lebonyolítani a kötelező energetikai auditálást, vagy igény szerint kiépíteni az ISO 50001 szabvány alapú energiairányítási rendszert - közölte a társaság.

Az MVM Partner elsőként a gépiparban tevékenykedő ügyfelének, a Phoenix Mecano Kecskeméti Kft.-nek, illetve a Spar Magyarország Kft.-nek és a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nek lesz segítségére az energetikai audit lebonyolításában - derül ki a közleményből.

Címlapról ajánljuk
Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál
BL élőben

Rezeg a léc mindkét spanyol alakulatnál

Egygólos előnyről kezdték a negyeddöntő-visszavágót a BL-ben, 6 napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon 2-1-re a Borussia Dortmundot. A keddi továbbjutók egymás ellen mennek a döntőért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 21:13
×
×
×
×