eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Horgászati tilalmat rendeltek el a határ mellett

A migrációs válsághelyzet kezelése miatt általános halászati és horgászati tilalmat rendelt el a Zala Megyei Kormányhivatal Zala megyében, a teljes horvát és szlovén határszakaszon - tájékoztatott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége pénteken.

Az érintett területen működő horgászati és halászati egyesületeknek eljuttatott határozat szerint csütörtökön 14 órakor lépett életbe az általános tilalom, ami a határoknál lévő folyókra és a betorkolló vízfolyások 500 méteres szakaszára érvényes. A felsorolás szerint a Mura-folyó, a Lendva-patak és a Határ-patak teljes zalai szakaszán, továbbá a Kerka-patak, a Kebele-patak és a Principális-csatorna torkolatától számított 500 méteres szakaszon érvényes a tilalom.

Az indoklás szerint a válsághelyzet kezelése miatt a megye határszakaszain folyamatos a rendőri és honvédségi jelenlét, a munkájukat pedig az érintett területen zavarhatják a horgászok és a halászok.

Zala megyében szeptember 23-án a horvát és a szlovén határszakaszon, annak öt kilométeres sávjában, közbiztonsági okokból részleges vadászati tilalmat léptettek életbe, ugyancsak az illegális bevándorlással összefüggő intézkedésként.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×