eur:
389.32
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Európai képzési projektben vesz részt a magyar cég

Az Európai Bizottság Intelligens Európa Programja keretében önkéntes képzési rendszer létrehozásában vesz részt az Austrotherm Kft. Arra ösztönöznék a szakembereket, hogy a fenntartható építőipar témájában képezzék magukat, illetve megbízható információkat kívánnak szolgáltatni az ingatlanok tulajdonosainak a kivitelezők képzettségéről.

A magyarországi 4,3 millió lakás 70 százaléka nem felel meg a mai követelményeknek. Budapesten talán valamivel kedvezőbb a helyzet, de azért itt sok még a korszerűtlen otthon. Ezért is speciális oktatási program kidolgozásában vesz részt a hazai hőszigetelőanyag gyártás meghatározó szereplője - tájékoztatott Kruchina Sándor, az Austrotherm Kft. szakértője.

A számos hazai intézmény és gyártó által támogatott programon belül létrejött Fenntartható Építőipari Tudásszövetség egy olyan új képzési rendszer kidolgozását tűzte ki célul, melyben helyet kapnak a megújuló energiával kapcsolatos információk. Egyúttal fontos feladatnak tartanák a hőszigetelési, szabályozástechnikai és vállalkozási ismeretek átadását. Az oktatás az elméleti és gyakorlati képzést is magába foglalja.

A Nemzeti Energiastratégia 2030 szerint 2010-ben Magyarországon az összes energiafogyasztás 40 százalékát az épületek energiafogyasztása tette ki, amelynek 80 százaléka fűtés és hűtés volt. Ezeket az épületeket csak a korszerű nyílászárókkal és a megfelelő hőszigeteléssel lehet energiatakarékossá, s egyúttal környezetbaráttá tenni. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×