eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin

Így érinti Magyarországot a Toyoták visszahívása

A japán Toyota járműgyártó szerdán bejelentette, hogy világszerte 6,39 millió autót hív vissza különböző technikai problémák miatt. A visszahívási akció Magyarországon a kormányoszlop konzoljának nem megfelelő szilárdsága miatt 5681 Toyota gépkocsit, többségében Yaris modellt érint.

Az érintett modellek közé tartoznak a Corolla, a Yaris, a Matrix és a Highlander egyes típusai, összesen 27 modell érintett.

A Toyota 2012-ben hajtotta végre fennállása óta eddigi legnagyobb visszahívását, akkor 7,4 millió autót kellett szervizbe vinni.

Az autókat a kormányoszlop konzoljának nem megfelelő szilárdsága, a spirálkábel esetleges sérülése és kormányoszlop miatt, illetve vagy a vezető-, vagy a vezető- és utasoldali ülés sínjében a rögzítő mechanika rugójának esetleges fáradásos törése miatt kell visszahívni javításra - tájékoztatta az MTI-t a Toyota Motor Hungary Kft.

A tájékoztatás szerint a visszahívási akció Magyarországon a kormányoszlop konzoljának nem megfelelő szilárdsága miatt 5681 Toyota gépkocsit, többségében Yaris modellt érint.

Az üléssínnel felmerült probléma miatt 721 Yaris és Urban Cruiser modellt hívnak vissza Magyarországon.

A spirálkábel és a kormányoszlop problémája miatt Magyarországon visszahívandó autók számáról a Toyota később ad ki tájékoztatást.

A Toyota Motor Hungary tájékoztatásában hangsúlyozta, hogy a visszahívandó modellek száma nem összesíthető, mivel átfedések vannak az egyes javítási akciók között. A Toyota Motor Hungary levélben értesíti ügyfeleit a szükséges javításokról, amelyeket a szakszervizek térítésmentesen végeznek el az autón.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 10:54
×
×
×
×