INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Demján Sándor a Babér-díj kitüntetettje Lengyelországban

InfoRádió / MTI
Demján Sándor, a TriGranit elnöke Lengyelországban a Babér-díj platina fokozatát veszi át szombaton a Katowicében tartandó gálaesten - közölte az üzletember kommunikációs irodája pénteken.

A Katowicei Kereskedelmi Kamara a kitüntetést a lengyel gazdaság fejlesztésében, a magyar-lengyel kapcsolatok előmozdításában, valamint a külföldi tőke beáramlásának előmozdításában játszott meghatározó szerepéért adományozta Demján Sándornak.

A közlemény szerint a Babér-díjjal a tudományos, kulturális, politikai és gazdasági életben kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket díjaznak.

A Babér-díj korábbi kitüntetettei között olyan ismert személyiségek vannak, mint Lech Walesa (1992), II. János Pál pápa (1996), Václav Havel (2004), Andrzej Wajda (2008) és José Manuel Barroso (2011) - írja közleményében a kommunikációs iroda.

Demján Sándor korábban, 2008-ban ugyancsak Lengyelországban, Krakkóban vette át a "Krakkó Filantróp" díjat, amelyet az U Siemachy gyermekszervezet pénzügyi támogatásáért adományoztak neki.

A közleményben Demján Sándor hangsúlyozza: Lengyelország mindig kiemelt célpontja volt ingatlanfejlesztési tevékenységüknek, az országban megvalósult fejlesztéseink területe meghaladja az 500 000 négyzetmétert, befektetéseink értéke pedig meghaladja az 1 milliárd eurót.

"Lengyelország számomra a munka becsületét jelenti: a munkaszerető és megbízható munkások tették lehetővé a TriGranit zászlóshajóinak számító lengyelországi fejlesztések sikerét. Ezt a felelősségérzetet, segíteni akarást tapasztaltam nemcsak a gazdasági, hanem a lengyel-magyar barátság szép hagyományait erősítő karitatív együttműködésünk során is" - hangsúlyozta Demján Sándor a közleményben.

A 15 éves TriGranit Közép-Kelet-Európa legnagyobb ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési vállalata, amely a régió hét országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. több mint 2,5 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további 4 milliárd euró - többnyire vegyes hasznosítású - fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.

A címlapról ajánljuk