eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A paksi atomerőmű rekordja

A paksi atomerőmű termelési rekorddal zárta a tavalyi évet, emellett az év során megkapta az egyes blokk üzemidő-hosszabbításához szükséges engedélyt, és jól megfelelt a célzott biztonsági felülvizsgálaton - mondta Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója a 2012-es évet értékelve pénteken.

Az elmúlt év legfontosabb eredményének nevezte, hogy egy évtizedes előkészítő munka után a hatóság engedélyt adott a harminc éve üzemelő egyes blokk további működtetésére.

Kiemelte azt is, hogy a célzott biztonsági felülvizsgálat nagyon jó eredménnyel zárult. Az energiapolitikáért felelős uniós biztos megfogalmazása szerint a paksi atomerőmű a biztonságot tekintve a második helyre került az európai atomerőművek sorában - húzta alá.

Az, hogy a paksi reaktorok minden eddiginél több, 15 793 gigawattóra villamos energiát termeltek 2012-ben, Kovács Antal szavai szerint a cégre jellemző termelési, biztonsági és üzemeltetési filozófia eredménye.

A létesítmény 2011-ben 15 685 gigawattóra, 2010-ben 15 760 gigawattóra áramot termelt, tartósan a hazai termelés több mint 40 százalékát biztosítja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×