eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Milyen feltételekkel lehet támogatott lakáshitelt igényelni?

Új építésű lakás esetén 30 milliós vételárig, használtnál 15 millióig lehet kérni a támogatott lakáshitelt - mondta az FHB Bank ügyvezető igazgatója. Árva András hozzátette: érdemes átgondolni azt is, hogy milyen forrásokat használnak még fel a vásárláshoz, hiszen a szocpol, a lakáskassza, de akár egy piaci lakáshitel is szóba jöhet az állami kamattámogatású hitel mellett.

Hétfőn elkezdődött az új állami kamattámogatású otthonteremtő hitel értékesítése az FHB Banknál - mondta az InfoRádiónak a pénzintézet ügyvezető igazgatója. Árva András hozzátette: új ingatlan építése vagy vásárlása esetén legfeljebb 10 millió forint lehet a hitelösszeg.

Kiemelte, hogy használt lakás vásárlására vagy korszerűsítésére is igényelhető, legfeljebb 6 millió forintos hitel.

Az új kamattámogatott hitel fizetéskönnyítő lehetőségekhez is felhasználható, ebben az esetben 7 és 10 millió forint közötti összeg igényelhető.

Arra a kérdésre, hogy milyen értékhatárig igényelhető a támogatott hitel, Árva András kifejtette, hogy új lakás vagy ház építésére, valamint vásárlásakor az építési költség vagy a vételár maximum 30 millió forint lehet, ebbe beleszámítandó az áfa, de nem kell számolni a telekárat, illetve a telekhányad értékét. Korszerűsítéskor az áfával együtt számítandó költségvetés legfeljebb 15 millió forint lehet. Használt lakás vásárlásakor szintén 15 millió forint a felső értékhatár.

Az FHB ügyvezető igazgatója kiemelte azt is, hogy a jogszabály szerint a kamattámogatott hitelt egyedülállók is kérhetik, nincs életkori határ sem, sőt egy másik meglévő ingatlan sem kizáró ok.

A hiánytalanul benyújtott kérelmekről 9 napon belül dönt az FHB. Az új lakás megvásárlására, illetve felépítésére, valamint a használt lakás vásárlására és korszerűsítésére nyújtott hiteleket 2014. december 31-ig lehet igényelni a jelen szabályozás szerint, a problémás ügyfelek számára elérhetőeknek pedig 2012. december 31. az igénylés határideje.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×